Zbil pešca in ga pustil ležati na cesti

Policisti so včeraj še preverjali okoliščine hude prometne nesreče, ki se je zgodila predsinočnjim na Prešernovi cesti v Izoli. Voznik je z avtom trčil v starejšega pešca in nato odpeljal, ne da bi se ustavil in mu pomagal. Po neuradnih podatkih naj bi policisti vozilo povzročitelja že izsledili.

Starejšega  domačina  so  reševalci  odpeljali  v  izolsko  bolnišnico,  
kjer  so  ugotovili, da  je  utrpel  hujše poškodbe.   Foto: Sijan  Pretnar
Starejšega domačina so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je utrpel hujše poškodbe.  Foto: Sijan Pretnar

IZOLA > Policiste so o nesreči obvestili v četrtek ob 21. uri. Občan je najprej poklical na številko 112, od tam pa so obvestilo posredovali koprskemu operativno komunikacijskemu centru. Občan je s Prešernove ceste slišal močan pok in odšel pogledat, kaj se je zgodilo. Na cesti je zagledal poškodovanega moškega in poklical na pomoč.

Na Prešernovo cesto je takoj odhitelo več policijskih patrulj, pa tudi ekipa reševalcev z zdravnico. Policisti so ugotovili, da se je zgodila prometna nesreča, po kateri je povzročitelj pobegnil. Neznani voznik je z avtom v moškega trčil na osvetljenem prehodu za pešce. Pešec je obležal na cestišču, voznik pa ni ustavil, da bi ga povprašal, kako je in mu pomagal, temveč je z avtom brezvestno odpeljal naprej v smeri proti šoli oziroma krožišču.

Policisti so po vozišču iskali sledi, ki bi jih lahko pustilo vozilo povzročitelja. Foto: Nives Krebelj

Zdravnica je ugotovila, da je 70-letni domačin, ki je bil pri zavesti, obležal huje poškodovan. Reševalci so ga po oskrbi odpeljali v izolsko bolnišnico. Tam so ugotovili, da ima Izolan poškodovane noge in najverjetneje tudi notranje poškodbe.

Policisti so za čas ogleda zaprli cesto in s svetilkami začeli iskati sledi, ki bi jih pripeljale do vozila povzročitelja. Očitno so pri zbiranju obvestil dobili tudi koristne informacije in sledi, ki so jih pripeljale do vozila, s katerim je voznik trčil v pešca. S koprske policijske uprave so včeraj vse, ki bi kar koli vedeli o nesreči, prosili, da jim to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200. Na družbenih omrežjih pa so se vozniki v komentarjih pod novico o nesreči med drugim spomnili, da je v bližini radar, ki je marsikoga že posnel pri prehitri vožnji in se spraševali, ali si bodo policisti lahko pomagali s temi posnetki.


Najbolj brano