Za čarobni december

Jaslice na prostem bodo tudi letos vabile v marsikateri kraj na Goriškem. Na ogled bodo na Sveti Gori, v Vipavi, Vipavskem Križu, Volčji Dragi, Tolminu in še marsikje.

Bojan Ožbot prvič predstavlja svoje lesene jaslice, od 24. do 26. 
decembra bodo na ogled   v Volčji Dragi.
Bojan Ožbot prvič predstavlja svoje lesene jaslice, od 24. do 26. decembra bodo na ogled v Volčji Dragi.  

GORIŠKA > V Tolminu bodo v soboto popoldne v starem mestnem jedru odprli jaslično pot, dogajanje bodo obogatili z živimi jaslicami. V nedeljo ob 14.30 bodo na Sveti Gori odprli 19. slovensko razstavo jaslic z mednarodno udeležbo. Odprta bo do 8. januarja. V nedeljo ob 14. uri bodo razstavo odprli še v Vipavskem Križu, kjer bodo 26. decembra uprizorili Božično zgodbo. V Vipavi bodo od 23. decembra do 2. januarja jaslice na ogled v izložbah domov in lokalov na več kot sto lokacijah.

V Taboru nad Dornberkom bodo jaslice po vasi na ogled od 22. decembra do 6. januarja. Prvič bo svoje ročno izdelane lesene jaslice predstavil Bojan Ožbot iz Volčje Drage. Na ogled bodo na naslovu Lamovo 76, od 24. do 26. decembra. Vaščani Drežniških Raven bodo jaslice postavili sredi vasi, slovesno jih bodo odprli 25. decembra ob 15.30. V Mirnu bodo jaslice in smrečice krasile številne vodnjake po naselju.


Najbolj brano