Obeta se rekordno veliko novoletnih pljuskov

Po dveh letih bo prvi dan novega leta v Portorožu znova v znamenju množičnih novoletnih skokov v morje. “Morda celo podremo rekord iz leta 2019,” si velike udeležbe obeta organizator Nino Cokan. Obiskovalce in kopalce pa menda utegne doleteti tudi presenečenje, povezano z Luko Dončićem.

Utrinek z ogrevanja na novoletnih skokih leta 2020 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Utrinek z ogrevanja na novoletnih skokih leta 2020 Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Čeprav so jih decembra lani napovedovali, na prvi letošnji dan portoroških skokov ni bilo, saj so jih zaradi zaostrenih epidemioloških razmer tik pred zdajci odpovedali. “Letos pa smo na polno nazaj!” se vrnitve veseli organizator Nino Cokan. “Ta dogodek je postal nekakšen zaščitni znak 1. januarja, ko se ljudje s skokom v morje napolnijo s pozitivno energijo in dobijo nov zagon,” pravi.

Rekordna udeležba?

Tokrat bi udeležba utegnila biti rekordna. “Že zdaj imamo več kot 340 prijavljenih, prijave pa bomo zbirali vse do dne prireditve. Mislim, da bi lahko podrli rekord iz leta 2019, ko je bilo 686 udeležencev, imeli smo lepo vreme s prijetnimi 15 stopinjami Celzija,” se nadeja Cokan. Nihče, še najmanj organizatorji, pa si ne želi, da bi se ponovil 1, januar iz leta 2017, ko se je portoroški pomol pogreznil pod težo prevelike in nenadzorovane množice obiskovalcev novoletnih skokov.

Tovrstno tveganje so odpravili s spremembo pravil igre. Udeleženci skačejo v morje v manjših skupinah v vnaprej določenih časovnih intervalih. “Tako vsak ve, kdaj bo na vrsti za skok in lahko pride na prizorišče tudi nekoliko kasneje,” pravi Cokan. Prizorišče na centralni portoroški plaži bo zaživelo po 10. uri, ko bodo še sprejemali zadnje prijave, skoki v morje pa se bodo začeli ob 13. uri. Prve bodo poskakale s pomola tako imenovane VIP skupine, ki so oziroma bodo za prijavo odštele višjo startnino (25 evrov), povabljenci in organizatorji, za njimi pa ostali udeleženci. Vsi se bodo seveda še prej ogreli in pozabavali v družbi animatorjev.

Na spletni strani novoletniskokvmorje.eu obiskovalce te dni dražijo tudi z napisom “Bo z nami v Portorožu tudi Luka Dončić?” Gre za poslovno sodelovanje s proizvajalcem napitka, ki ga uporabljajo tudi v ligi NBA, Luka Dončić pa je njegov glavni ambasador. Ga je 1. januarja res pričakovati v Portorožu? “Pripravljajo presenečenje, niso mi zaupali, kaj bo, a bo zagotovo povezano z Dončićem. Pustimo se presenetiti!” odgovarja Cokan in ob lepih prazničnih željah poudari tudi obet, da bi ta in drugi športni dogodki, ki jih pripravljajo v Portorožu, prinesli “pozitivo, ki je v teh časih umanjkala, a se bo, upamo, z velikim naskokom vrnila nazaj”.


Najbolj brano