Množičen vstop v decembrsko dogajanje

Ob množici obiskovalcev, ki so do zadnjega kotička napolnili glavni mestni trg, in obisku Miklavža so praznične luči v torek zvečer zasvetile tudi v Postojni. Prve ljubitelje drsanja je sprejelo tudi novo drsališče, v prihodnjih dneh pa se bo zvrstilo še precej prazničnih dogodkov, med drugim Apolonov bazar, sejem umetniških, oblikovalskih in rokodelskih izdelkov ter tradicionalna prireditev Pozdrav zimi in praznik luči.

Množica obiskovalcev, ki so se  zbrali na trgu, je potrdila pričakovanje in veselje ob vstopu v praznični mesec. Foto: arhiv Občine Postojna
Množica obiskovalcev, ki so se zbrali na trgu, je potrdila pričakovanje in veselje ob vstopu v praznični mesec. Foto: arhiv Občine Postojna

POSTOJNA > V družbi vrtčevskega zborčka Bombončki in Miklavža ter parkljev je luči s pomočjo navdušenih otrok, prižgal župan Igor Marentič. Zaživelo je tudi novo drsališče, ki bo s svojo atraktivno svetlobno podlago razveseljevalo vse do februarja. Na led so ob otvoritvenem dogodku prve stopile umetnostne drsalke iz Drsalnega kluba Jesenice, vse drsanja željne pa je na brezplačno drsanje povabila animatorka, ki je poskrbela za ogrevanje, bonton in zabavno vijuganje na novem drsališču. To bo obratovalo od ponedeljka do petka od 16. do 22. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 10. do 22. ure. Na njem bodo organizirali tečaje drsanja, igre na ledu, šolo hokeja, brezplačne dneve drsanja … Spremljala ga bo oglasna deska rabljene zimske opreme, gostinska ponudba in glasba. Za uporabo drsališča bo treba odšteti tri evre, možna bo tudi izposoja drsalk.

Praznični december bo v Postojni sicer bogat, saj lokalna društva in organizacije napovedujejo številne dogodke. Danes ob 17. uri bo v Notranjskem muzeju delavnica za otroke, v Mladinskem centru Postojna (MCP) delavnica oblikovanja gline, ob 19. pa županov sprejem z nastopom glasbene skupine Katrinas.

Med ostalimi dogodki velja omeniti Apolonov bazar, ki bo v praznih prostorih nekdanje Manufakture na Tržaški cesti potekal ves prihodnji teden in poleg prazničnega sejma ponudil tudi umetniški projekt ARTventni koledar, različne ustvarjalne delavnice in razstavo. Med drugim se bodo zvrstili tudi potopisno predavanje v knjižnici, kino v MCP, komedija, baletna in plesna predstava v Kulturnem domu Postojna, Pozdrav zimi in praznik luči, nastop Postojnske godbe 1808.

V soboto, 17. decembra, se bo po ulicah Postojne sprehodil tudi dedek Mraz. 22. decembra bo v Kulturnem domu Postojna Božičnica Jureta Počkaja s prijatelji, na božič tradicionalni rock koncert pred PTC Primorka, v novo leto pa bo zbrane na Titovem trgu pospremil Vili Resnik.

Na občini so občanom zaželeli, da bi bilo decembrsko dogajanje v mestu priložnost in stičišče dobrih misli, prijetnih pogovorov in veselega druženja.


Najbolj brano