Odhajajoči sežanski župan na srečanje povabil bodočega

Po drugem krogu županskih volitev je odhajajoči sežanski župan David Škabar na Občino Sežana včeraj povabil novoizvoljenega župana Andreja Silo.

 Foto: arhiv Občine Sežana
Foto: arhiv Občine Sežana

SEŽANA > Na neformalnem srečanju mu je za prepričljiv rezultat iskreno čestital in mu zaželel uspešno delo, so sporočili z občine. Andreju Sili, ki je v nedeljo svojega konkurenta Jerneja Bortolata premagal s 63-odstotno podporo, so sežanski volilci mandat podelili z željo, da bi prinesel razvojni preobrat v občino. V drugem krogu so ga podprli tudi trije izpadli protikandidati iz prvega kroga in vse tri vladne stranke Gibanje Svoboda, Levica in Socialni demokrati. Sila je sicer za zmago odtekel kar štiri kroge, saj se je pred štirimi leti v drugem krogu pomeril s Škabarjem, ki pa je bil takrat premočan. A to mu ni vzelo volje za nov poskus. Tokrat je Škabar, ki mu je v zadnjem mandatu prav Sila predstavljal nekakšnega neformalnega vodjo opozicije, izpadel že po prvem krogu, v katerem je dosegel šele četrto mesto. Po hudem porazu se je zavil v molk, prav tako ni v drugem krogu podprl nikogar.

Ustanovna seja novoizvoljenega sežanskega občinskega sveta je predvidena za četrtek, 22. decembra. Na njej bodo potrjeni mandati župana in občinskih svetnic ter svetnikov.


Najbolj brano