Januarja na vrh Istrabenz Turizma Aleš Semeja

Z novim letom na vrh uprave Istrabenz Turizma prihaja Aleš Semeja, nadzorniki so mu podelili poln mandat. Aleš Buležan, ki je poleti začasno prevzel vodenje portoroške družbe, bo spet v vlogi člana uprave. Semeja bo do konca leta še vodil turistično družbo Adria iz Ankarana.

Aleš Semeja Foto: Alenka Penjak
Aleš Semeja Foto: Alenka Penjak

PORTOROŽ > Družba Istrabenz Turizem (hoteli Lifeclass), ki je v državni lasti, v zadnjih letih doživlja kar pogoste spremembe na vrhu. V slabem letu so se tam zvrstile že tri menjave, z novim letom pa za predsednika uprave prihaja Aleš Semeja.

Do jeseni lani je hotele vodil Andrej Laznik, odstopil je zaradi osebnih razlogov. Zatem so nadzorniki za predsednika uprave imenovali Marka Tišmo, a se je letos spomladi poslovil. Vodenje družbe, ki je v lasti Dutb - to je tedaj vodil Franci Matoz -, je aprila prevzela Nina Marin, a tudi ona je te naloge opravljala štiri mesece, saj se je poleti sporazumno poslovila od te funkcije.

Od 3. avgusta Istrabenz Turizem vodi Aleš Buležan, ki je bil pred tem dobro leto član uprave. Menjava na vrhu Istrabenz Turizma je sledila potem, ko je Dutb julija imenovala nove nadzornike. Namesto Iztoka Černoše, Saše Kovačiča, Nejca Vesela in Bora Šteblaja so bili v nadzorni svet imenovani Marko Cegnar, Samo Logar, Martina Bregant in Domen Trobec.

Iz Ankarana v Portorož

Nadzorniki so tedaj Buležana za predsednika uprave imenovali za šest mesecev oziroma za skrajšano obdobje, če bi medtem našli novega prvega moža družbe. In so ga v manj kot štirih mesecih tudi našli - to je Aleš Semeja, prvi mož turistične družbe Adria Ankaran. To družbo bo vodil do konca leta, po novoletnih praznikih pa pride v novo službo v Portorož.

Imenovanje Semeje na vrh Istrabenz Turizma je korak naprej v prenovi upravljanja te turistične družbe, ki ima v Portorožu šest hotelov. Je v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank, ki pa bo z novim letom prenehala delovati in prešla na Slovenski državni holding.

Istrabenz Turizem je bil mišljen tudi kot eden od sestavnih delov državnega turističnega holdinga, ki pa (še) ni zaživel. Enako je veljalo za Adrio, ki je prav tako v državnih rokah.


Najbolj brano