“Premiera” tekmovalnega menija bo v Portorožu

Konec novembra se bodo na enem prestižnem svetovnih kuharskih prvenstev v Luksemburgu pomerili tudi člani slovenske kuharske reprezentance, med njimi sta dva predstavnika hotelov Lifeclass. Že jutri in v soboto pa bodo v sklopu priprav s tekmovalnim menijem razvajali tudi goste v Lifeclassovi restavraciji Salina. Dogodka sta odprta za širšo javnost, cena trihodnega menija je 60 evrov na osebo.

V slovenski kuharski reprezentanci sta tudi dva predstavnika 
hotelov Lifeclass - večkrat nagrajena slaščičarka Meta Kocjančič 
(na fotografiji) in kuhar Blaž Vodopivec. Foto: Tomaž Primožič/FPA
V slovenski kuharski reprezentanci sta tudi dva predstavnika hotelov Lifeclass - večkrat nagrajena slaščičarka Meta Kocjančič (na fotografiji) in kuhar Blaž Vodopivec. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Na eno največjih in najbolj imenitnih svetovnih kuharskih prvenstev se bodo izbrani slovenski kuharji pripravljali v restavraciji Salina. Tekmovalni meni s tremi hodi bodo lahko preizkusili gostje ekskluzivne večerje, ki jo bodo jutri in v soboto zvečer (18.30) pripravili v restavraciji Salina. Večerja je odprta za širšo javnost, potrebna pa je predhodna najava.

Za predjed losos sous vide z miso glazuro, pire črne leče s sipinim črnilom, takos z lososovim tatarjem in še niz dobrot, za glavno jed jagnječji hrbet z lešnikovo skorjico, pire pečenega pastinaka, glazirano mlado korenje s korenčkovimi drobtinami, brokoli z amarantom, krompirjeva terina, jagnječja ocvrta plečka ... Za konec pa sladica v odtenkih grozdja. To je tekmovalni meni, s katerim se slovenska kuharska reprezentanca odpravlja v Luksemburg. Tam bo od 26. novembra do 3. decembra v okviru sejma Expogast, eno od najbolj pomembnih in najprestižnejših svetovnih kuharskih prvenstev - Villeroy & Boch Culinary World Cup.

Prvenstva se tradicionalno udeležuje tudi slovenska kuharska reprezentanca, sestavljena iz najbolj izurjenih in kreativnih članov Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Vsi člani so se že leta kalili na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih, med njima sta tudi večkrat nagrajena slaščičarka Meta Kocjančič in kuhar Blaž Vodopivec iz hotelov Lifeclass. Ekipo sestavljajo še Gašper Kačičnik, Grega Rode, Boštjan Volk in kapetan Martin Blejec, ki se je že kalil na svetovnem prvenstvu in na kuharski olimpijadi v Erfurtu.

V preteklih letih je reprezentanca osvojila že več kolajn in priznanj, zato so, za že tako vrhunske kuharje, priprave na november tudi letos zelo intenzivne. Na tekmovanju v Luksemburgu bodo pripravili trihodni meni, ki bo plod dela šestih kuharjev. Jedi bodo pripravljali v živo, in to za 110 jedcev.


Najbolj brano