Za začetek sedem hiš

Dobro leto od podpisa pisma o nameri za sodelovanje pri projektu Hiša za mlade med Občino Ajdovščina in Inštitutom Back To The Village, je ideja naselja še vedno le na papirju. A stvari se premikajo, pravi župan Tadej Beočanin. Za začetek bodo v Dobravljah postavili mini naselje s sedmimi hišami.

V Dobravljah bodo zgradili mini naselje hiš za mlade. Foto: Picasa
V Dobravljah bodo zgradili mini naselje hiš za mlade. Foto: Picasa

DOBRAVLJE > “Javno naročilo za projektiranje objektov je oddano, smo v fazi kalkulacije ureditve terena, ki nam bodo pokazale, za katero rešitev se bomo odločili. Dejansko želimo zagotavljati, kar smo napovedali, hiše za 50.000 evrov. Verjamem, da bomo lahko v kratkem poročali, da je bila vloga za gradbeno dovoljenje oddana,” je povedal.

Spomnimo: projekt, ki je v Sloveniji sprožil številne skeptične poglede in pomisleke, predvideva naselje z do 50 montažnimi hišami v velikosti do 70 kvadratnih metrov, na parceli, ki meri približno 300 kvadratnih metrov, hiše pa bodo namenjene mladim in mladim družinam. Občina Ajdovščina, ki je prva sprejela izziv, je imela na mizi šest lokacij. Ob številnih neznankah se je odločila za poskusni projekt z ureditvijo mini naselja v Dobravljah. “Govorimo o lokaciji v Dobravljah, kjer nameravamo za začetek zgraditi sedem objektov. To je testna faza projekta, za večje število hiš je predvideno zemljišče v Ajdovščini, kjer pa so potrebne še določene spremembe občinskega prostorskega načrta,” pravi župan in dodaja, da vse sile usmerjajo v to, da bodo kljub podražitvam materialov, energentov in storitev uresničili zavezo o hišah za 50.000 evrov.


Najbolj brano