Bivši župan bo ponovno kandidiral

Za župana spet kandidira nekdanji župan Marjan Poljšak. Ni sicer zbral dovolj podpisov volilcev, bo pa nastopil kot kandidat Socialistične partije Slovenije. “Zamenjati sedanjo nedemokratično občinsko politiko, odpraviti zadolženost občine in s poceni rešitvami odpraviti akutne probleme,” našteva cilje.

Marjan Poljšak Foto: Leo Caharija
Marjan Poljšak Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > 77-letni Marjan Poljšak se še ne umika z lokalnega političnega parketa, kjer je bil župan od leta 2000 do 2014. Nasprotno, saj pravi, da se počuti fizično in psihično dovolj močnega, da bi lahko še en mandat vodil občino. V ponovno akcijo ga žene, kot pravi, ocena, da je “nujno treba zamenjati vladajočo občinsko politiko Tadeja Beočanina in Mitje Tripkovića, ki ne vključujeta sodelovanja in predlogov prizadetih, ampak izvajata negospodarne naložbe s prevelikimi stroški, bogate novogradnje namesto poceni adaptacij. Rezultat so prevelika zadolženost občine in nerešeni problemi po celi občini.”

Pri tem izpostavlja zlasti prometne zastoje. “Namesto da bi reševali ključna problema, krožišče pri izvozu z avtoceste in obnovo ter razširitev glavnega mostu na Hublju v tri pasove, so ukinili tripasovnico z zavijalnima pasovoma v levo med policijo in Hubljem. Gradijo nove dvopasovnice, namesto da bi prenovili ceste v tripasovnice.”

Poljšak pravi: “Treba je reševati pretočnost prometa, ne pa, kako lepa bosta cesta in pločnik! Z milijoni, ki sta jih za slabe rešitve uporabila Beočanin in Tripković, bi s poceni in z inovativnimi prenovami bolje rešili štirikrat več problemov.” Kot poseben primer nedemokratičnosti delovanja sedanjega vodstva občine izpostavlja tudi prenovo Lavričevega trga.


Najbolj brano