V reševanje spora o stavkovnih zahtevah na RTVS tudi predstavniki vlade

Vlada, ki si prizadeva za vzpostavitev dialoga in pomiritev razmer na Radioteleviziji Slovenija (RTVS), je danes za sporazumno reševanje spora o stavkovnih zahtevah novinarjev in drugih medijskih delavcev na RTVS imenovala predstavnike ministrstev za kulturo in za javno upravo. Takšno pobudo je podal Sindikat novinarjev Slovenije.

Vlada je danes za sporazumno reševanje spora o stavkovnih 
zahtevah novinarjev in drugih medijskih delavcev na RTVS imenovala predstavnike ministrstev za kulturo in za javno upravo. Foto: STA
Vlada je danes za sporazumno reševanje spora o stavkovnih zahtevah novinarjev in drugih medijskih delavcev na RTVS imenovala predstavnike ministrstev za kulturo in za javno upravo. Foto: STA

LJUBLJANA > Sindikat je pobudo podal zato, ker dozdajšnja pogajanja z vodstvom javnega zavoda niso prinesla napredka. Poleg tega se razmere še naprej zaostrujejo, so zapisali na uradu vlade za komuniciranje.

Vlada je na pobudo sindikata za predstavnike ustanovitelja zavoda imenovala državnega sekretarja na ministrstvu za kulturo Marka Rusjana, vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za medije Blaža Mazija, svetovalca za medije na ministrstvu za kulturo Lenarta J. Kučića in sekretarko na ministrstvu za javno upravo Niko Benedik.

Z imenovanjem predstavnikov obeh ministrstev vlada po navedbah urada izvršuje pravice in dolžnosti države kot ustanoviteljice javnega zavoda.

Koordinacija novinarskih sindikatov RTVS je vodstvu zavoda 13. maja napovedalo stavko, ki še vedno traja. Med stavkovnimi zahtevami sta uredniška, novinarska in institucionalna avtonomija.


Najbolj brano