Stanovanjska soseska za mlade Dolge njive

Ankaranski občinski svetniki so na četrtkovi seji sprejeli sklepa o seznanitvi s pripravo občinskih podrobnih prostorskih načrtov (OPPN), in sicer za stanovanjsko sosesko Ankaran hrib in stanovanjsko sosesko za mlade na Dolgih njivah.

Področje bodoče soseske Dolge njive za mlade je delno pozidano 
in delno komunalno že urejeno. Foto: Alenka Penjak
Področje bodoče soseske Dolge njive za mlade je delno pozidano in delno komunalno že urejeno. Foto: Alenka Penjak

ANKARAN > Področje bodoče soseske za mlade je delno pozidano in delno komunalno že urejeno, zato se že pripravlja projektna naloga z idejnimi rešitvami ureditve območja kot kakovostno zasnovane soseske srednje gostote z ustrezno oblikovanimi javnimi površinami. Vzporedno se izdeluje hidravlično-hidrološka študija, poleg tega bodo izdelane še druge strokovne podlage za analizo prostorske enote in načrt komunalnega opremljanja. Sledil bo postopek izdelave OPPN Stanovanjska gradnja za mlade Dolge njive.

Svetniki so sprejeli tudi sklep o seznanitvi s pripravo javnega natečaja za urbanistično in krajinsko arhitekturno rešitev za oblikovanje območja Ankaran center. Kot je znano, si želi občina središče kraja razširiti čez del Adrie in vse do morja, na to območje pa umestiti šolo, vrtec, zdravstveni dom, kulturni dom ... Preden udejanji ta načrt, bo morala odkupiti oziroma zamenjati zemljišča. Družbi Adria ponuja prostor na območju Debelega rtiča.


Najbolj brano