Kjer ni sloge, ni moči

V času nastajanja tega komentarja še ni bilo jasno, ali bodo (oziroma so) člani sindikata igralniških delavcev (SIDS) v Hitu včeraj ob 18. uri začeli s stavko v igralniško-zabaviščnih centrih Perla, Park, Drive In, Mond in Aurora, ali ne, saj so bila pogajanja še v teku. Po izkušnjah iz obdobja preteklih stavk in pogajanj, se ta v Hitu zavlečejo vse do zadnje minute. Tudi to, koliko od približno 600 članov SIDS bi se, se bo (oziroma se je) odločilo za stavko, je podatek, ki v času pisanja komentarja še ni bil znan. V primeru stavke pa je to pomembna informacija, saj je odločitev za stavko svobodna izbira vsakega zaposlenega.

Trenja med aktualno upravo družbe in zaposlenimi imajo že dolgo brado. Niso od včeraj. Tudi grožnje s stavko so bile v zraku dolgo, toliko časa, da so do dejanske napovedi stavke sredi septembra že skoraj izgubile svoj naboj. Dejstvo je, da veliko zaposlenih v Hitu že dolgo nima več takih plač in posledično takega standarda kot včasih. Tisti, ki so v družbi zaposleni več kot dvajset let, se še spomnijo zlatih časov, vseh dodatkov in bonitet, ki so jih včasih imeli, potem pa so jim jih začeli klestiti, nanje pritiskati, zmanjševati število zaposlenih, tistim, ki so ostali, dodajati nove delovne obveznosti, krajšati delovni čas ...

Včerajšnja pogajanja niso obrodila sadov. Stavka v Hitu, ki ni prva, se je začela, kakšen bo njen izplen in kaj bo to pomenilo za podjetje in zaposlene, bo pokazal čas.

Odgovor uprave na vse kritike in zahteve je do zdaj ves čas bil, da se pač morajo prilagajati razmeram na trgu, ki niso rožnate. Ob napovedi stavke pa se je uprava odzvala z izjavo, da SIDS napoveduje stavko ob dobrem poslovanju in najvišjih povprečnih plačah v zadnjem desetletju, da predstavnikom sindikata igralniških delavcev več kot 20-odstotno zvišanje povprečne plače, 1900 evrov regresa, draginjski dodatek in druge ugodnosti očitno niso dovolj.

Pogledi SIDS in uprave so si skoraj diametralno nasprotni in težko jih bo zbližali. Kar se stavke tiče, bi bilo za njen uspeh veliko bolje, če bi se ji pridružila tudi ostala dva sindikata v Hitu, VRBA in GIT. Za samo poslovanje podjetja in njegovo prihodnost pa bi bilo seveda še bolje, da bi z razumevanjem, iskanjem kompromisov in krepitvijo socialnega dialoga zgradili most čez reko nerazumevanja in konfliktov ter Hit po številnih zgrešenih potezah, ki jih je bilo v preteklosti tudi veliko, usmerili v pravo smer, ki, kot nekateri opozarjajo že dolgo, ni le v igralništvu, ampak, kot pravi že ime Hit, tudi v hotelirstvu in turizmu.

Včerajšnja pogajanja niso obrodila sadov. Stavka v Hitu, ki ni prva, se je začela, kakšen bo njen izplen in kaj bo to pomenilo za podjetje in zaposlene, pa bo pokazal čas.


Preberite še


Najbolj brano