Dončić s slovenskim pomočnikom v trenerskem štabu Dallasa

Slovenska košarka je v teh dneh dobila novo mednarodno priznanje. Marko Milić, ki je od leta 2018 del reprezentančnega štaba Slovenije, se je po koncu evropskega prvenstva v Nemčiji preselil v Dallas. Pridružil se je namreč trenerskemu štabu ekipe Mavericks pod vodstvom Jasona Kidda kot individualni trener za razvoj igralcev.

Luka Dončić Foto: STA
Luka Dončić Foto: STA

LJUBLJANA > Povabilo, da se Milić za naslednji dve leti pridruži franšizi v severnoameriški ligi NBA, Dallas Mavericks, je nov dokaz, kako močno v teksaškem klubu cenijo slovensko košarko, so ob tem v današnji izjavi za javnost poudarili pri Košarkarski zvezi Sloveniji.

Že od prihoda Luke Dončića v teksaški klub, so se med Dallasom in Košarkarsko zvezo Slovenije stkale izjemne vezi, ki bodo v prihodnje še bolj poglobljene. Milić bo namreč kljub opravljanju trenerske funkcije v klubu, še naprej ostal del reprezentančnega štaba slovenske košarkarske reprezentance.

"Izjemno počaščen in vesel sem, da se pridružujem ekipi Dallas Mavericksov. Gre za izjemno košarkarsko organizacijo z odličnim trenerskim štabom na čelu z Jasonom Kiddom. Luka Dončić je s svojo karizmo povezal Dallas s slovensko reprezentanco in čast mi bo sedeti na njihovi klopi, navijati zanj ter uživati v neverjetnih košarkarskih vragolijah, s katerimi nas vedno znova navdušuje. Poletja bodo seveda še naprej rezervirana za družino ter našo reprezentanco," je sporočil Milić.

Milić je bil sicer prvi slovenski košarkar, ki je zaigral v ameriški profesionalni ligi NBA. Leta 1997 ga je kot 34. na naboru izbrala zasedba Philadelphia 76ers. Zdaj 45-letni Kranjčan pa je priložnost za dokazovanje nato dobil v dresu Phoenixa.

Za seboj ima izjemno kariero pod evropskimi koši. V Sloveniji je poleg matičnega kranjskega Triglava igral za ljubljansko Olimpijo, močan pečat pa je pustil v Turčiji (Fenerbahce), Španiji (Real Madrid), Italiji (Bologna, Roseto, Pesaro, Cremona) in Franciji (Orleanaise), navijače pa je ob koncu kariere navduševal tudi v Iranu in Kuvajtu.

V zadnjih letih je kot sodelavec Košarkarske zveze Slovenije najprej opravljal vlogo mentorja v reprezentancah mlajših starostnih kategorij, danes pa je del reprezentančnega štaba.


Najbolj brano