V križiščih izsilila prednost

Policisti so v nedeljo popoldne obravnavali nesreči, ki sta se zgodili zaradi neupoštevanja pravil prednosti. Obe sta se končali brez hujših posledic.

Voznik  je  pri  vključevanju  na  cesto  Dornberk-Šempeter  pri  Gorici  
odvzel prednost    drugemu  vozniku avtomobila.   Foto: PPP Nova Gorica
Voznik je pri vključevanju na cesto Dornberk-Šempeter pri Gorici odvzel prednost drugemu vozniku avtomobila.  Foto: PPP Nova Gorica

PRVAČINA, MANČE > V nedeljo popoldne, nekaj po 15. uri, je počilo na cesti med Prvačino in Drago. 23-letni voznik je po stranski cesti pripeljal do ceste Dornberk-Šempeter pri Gorici in z avtom izsilil prednost 52-letnemu vozniku avtomobila. V nesreči se ni nihče poškodoval, nastalo je le nekaj škode na avtomobilih. Novogoriški prometni policisti so 23-letnemu vozniku zaradi neupoštevanja pravil prednosti izročili plačilni nalog.

Dobri dve uri kasneje se je podobna nesreča zgodila še v križišču za Manče. Starejša voznica se je peljala iz Manč proti regionalni cesti med Mančami in Vipavo. V križišču pa je pri vključevanju na prednostno cesto spregledala, da iz vipavske smeri prihaja avtomobil. Voznik je močno zaviral, a nesreče ni mogel preprečiti. S prednjim delom avta je trčil v levi bočni del drugega vozila. Na obeh vozilih je nastala škoda. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval, zaradi bolečin pa je tožila tudi voznica, zato so jo odpeljali na preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. Policisti bodo tudi njej poslali plačilni nalog.


Najbolj brano