Zasegli deset kilogramov trave in več kot 220 sadik

Koprski kriminalisti so med hišno preiskavo v Divači odkrili prostor za gojenje konoplje, v njem pa več kot 150 manjših sadik, približno 70 večjih se je že sušilo, poleg tega so zasegli še deset kilogramov že posušene konoplje. 44-letnega osumljenega bodo ovadili tožilstvu.

 Foto: PU Koper
Foto: PU Koper

DIVAČA > V začetku prejšnjega tedna so koprski kriminalisti opravili hišni preiskavi v Divači in Postojni. V rokah so imeli odredbo za hišno preiskavo, ki jo je koprsko okrožno sodišče izdalo na podlagi evropskega preiskovalnega naloga italijanskih pravosodnih organov. V Italiji naj bi osumljena Slovenca, stara 32 in 44 let, že v začetku leta zagrešila več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, zato so italijanski preiskovalci zaprosili za pomoč čez mejo.

Koprski kriminalisti so med hišno preiskavo pri 44-letniku iz Divače našli približno deset kilogramov konoplje. Še 71 sadik se je že sušilo, v prirejenem prostoru za hidroponično gojenje konoplje pa so odkrili 156 manjših sadik in tako vsaj začasno preprečili očitno kontinuirano dejavnost osumljenega.

Tožilstvu bodo 44-letnika ovadili zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Po slovenskem kazenskem zakoniku je za to kaznivo dejanje zagrožena kazen od enega do desetih let zapora, poleg tega pa še denarna kazen. Po naših informacijah se moška, ki sta zanimala italijanske preiskovalce, v domačih logih še nista znašla v postopku.


Najbolj brano