Luksuzne vile in apartmaje v Savudriji kupujejo tudi Slovenci

Spomladi prihodnje leto bodo prvi gostje dopustovali v novem razkošnem turističnem naselju Petram, ki raste v Savudriji. Gradita ga družba MK Group v lasti Miodraga Kostića in Aleksandar Group. S 110 milijoni evrov je to največja naložba v hrvaški turizem. Hotel izstopa s 105 metrskim bazenom na strehi, kompleks pa zajema še vile in stanovanja, ki so naprodaj. Zanje se zelo zanimajo tudi Slovenci.

Razkošno novo naselje Petram se bohoti v Crvenem vrhu in gleda 
na Piran. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Razkošno novo naselje Petram se bohoti v Crvenem vrhu in gleda na Piran. Foto: Tomaž Primožic/FPA

SAVUDRIJA > Gradbena dela za razkošno turistično naselje Petram v Savudriji, v Crvenem vrhu, le dober lučaj od hotela Kempinski Adriatic, so zdaj v zaključni fazi. Razprostira se na skoraj devetih hektarjih površine, na 83.000 kvadratnih metrih pa so zgradili hotel ter niz vil in stanovanj.

Največji bazen na strehi v Evropi

Velika posebnost hotela Petram bo 105-metrski tako imenovani infinity bazen na strehi s pogledom na morje, tudi na Piran in Portorož. To je največji tovrstni bazen v Evropi in drugi največji na svetu.

V pogledu na morje, a tudi na istrsko pokrajino bodo lahko uživali tudi gostje glavne restavracije na vrhu hotela, ki jo bo vodila slovenska kuharska mojstrica Ana Roš. Pod bazenom bo wellness center, prav tako s pogledom na morje.

V naselju bo še niz drugih restavracij, ob hotelu bodo zgradili še eno igrišče za golf, ki bo segalo prav do obale. Že prihodnji teden pa se bodo lotili urejanje plaže. Na njej ne bo betonske ploščadi, ampak bodo nad skalami ob obali postavili leseno platformo, da bodo tako ležalniki in senčniki pravzaprav nad morjem. Plaža, ob kateri bo tudi restavracija, bo lahko sprejela 300 ljudi, na voljo pa bo tudi za zunanje goste. Naselje gradijo po načelih trajnostne gradnje, obdajalo ga bo veliko zelenja in visokih dreves. Resort bo skupaj lahko sprejel približno 1000 gostov.

Foto: Tomaž Primožič/FPa

V projekt resort Petram investirata beograjska MK Group v lasti srbskega poslovneža Miodraga Kostića in prav tako srbsko podjetje Aleksandar Group v lasti Vojislava Gajića, ki se ukvarja z nepremičninskimi projekti. Investicija znaša približno 110 milijonov evrov. To je največji zalogaj MK Group v zadnjih petih letih, je pa tudi največja turistična naložba na Hrvaškem.

Prodali že 40 odstotkov vil in apartmajev

Poleg hotela in vse infrastrukture gradijo še 55 vil (nekatere imajo svoj bazen) in tri manjše objekte, v katerih bo 18 stanovanj oziroma apartmajev. Vile in apartmaji so naprodaj, za 40 odstotkov so že našli kupce. Cena za kvadratni meter se giblje od 4000 do 6000 evrov.

“Interes slovenskih kupcev je zelo velik, prav tako iz Hrvaške in Srbije. Pravzaprav je zaradi ugodne lokacije resorta - na vratih zahodne Evrope - veliko zanimanje kupcev iz celotne regije, iz Avstrije, Nemčije, Italije, Slovaške, pa tudi iz Ukrajine, Rusije ... Ne bojimo se konkurence drugih hotelov, saj je koncept, po katerem je zasnovan ta resort, edinstven na Hrvaškem,” pravi Maja Bručić, arhitektka iz zagrebškega LAD1 Studia, ki je vodila projektiranje.

Foto: Tomaž Primožič/FPa

Kompleks je zasnovan tako, da so ponudba in storitve na ravni petih zvezdic, na voljo pa so tudi zasebnikom, lastnikom stanovanj in vil. Po drugi strani upravljalec lastnikom stanovanj in apartmajev ponuja možnost, da jih v času, ko jih ne potrebujejo, oddajajo drugim turistom.

Interes potencialnih kupcev gotovo krepi tudi bližnja vključitev Hrvaške v schengensko območje, zaradi česar bodo še nedavni prizori kolon avtomobilov pred mejnimi prehodi postali preteklost.


Najbolj brano