V novem domu bi zaposlili vsaj 35 ljudi

Gradnja doma za starejše občane v Pivki se bliža koncu. Zanimanje za sprejem v dom je že sedaj precejšnje, prve stanovalcev pa naj bi začeli sprejemati predvidoma v začetku prihodnjega leta. V skupini SeneCura, ki bo upravljala s pivškim domom, imajo ta čas največ težav s pridobivanjem novega kadra. V Pivki nameravajo zaposliti vsaj 35 ljudi, primanjkuje predvsem negovalnega osebja.

Nov zasebni dom starejših občanov v Pivki naj bi prve stanovalce 
sprejel  v začetku prihodnjega leta. Največ težav imajo s pridobivanjem negovalnega osebja.   Foto: Katja Kirn Vodopivec
Nov zasebni dom starejših občanov v Pivki naj bi prve stanovalce sprejel v začetku prihodnjega leta. Največ težav imajo s pridobivanjem negovalnega osebja.  Foto: Katja Kirn Vodopivec

PIVKA > Gradnja novega doma za starejše občane v Pivki, v katerem bo prostora za 70 stanovalcev, za zdaj poteka nemoteno in po načrtih. Trenutno izvajajo zaključna obrtniška dela, začeli so tudi že z urejanjem zunanje okolice. Z deli naj bi zaključili jeseni, v novembru pa naj bi dom že pridobil tudi uporabno dovoljenje.

“V skladu s trenutno časovnico in če se v prihodnjih mesecih ne bo nič zapletalo, bi v dom prve stanovalcev začeli sprejemati predvidoma v začetku leta 2023,” pojasnjujejo v družbi SeneCura, ki bo upravljala s pivškim domom. Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je SeneCuri podelilo koncesijo za 64 postelj.

Sadra. M. Gavranovič

poslovna direktorica SeneCure za Slovenijo

“Dejstvo je, da ima tovrstne kadrovske težave pravzaprav cela Evropa, Slovenija ni pri tem nobena izjema. Ni negovalnega osebja, bolničarjev, strežnikov, srednjih medicinskih sester, kuharjev.”

Dom v Pivki bo dvonadstropen, v njem bo 41 enoposteljnih in enajst dvoposteljnih sob z dvema oddelkoma za osebe z demenco z izhodom na vrt, ostale postelje pa bodo namenjene dnevnemu varstvu. Pred domom bo parkirišče za 30 avtomobilov, dom pa bo imel tudi samopostrežno kavarno, frizerja in pedikerja.

Z zaposlovanjem bodo začeli pozno jeseni

Zanimanje za sprejem v dom je precejšnje, pravijo v SeneCuri, kjer že zdaj iščejo ustrezen kader, torej medicinske sestre, bolničarje, negovalce, socialne delavce, kuharje in drugo osebje v kuhinji, čistilce ter receptorje. V Pivki nameravajo zaposliti vsaj 35 ljudi. S postopki zaposlovanja bodo začeli že pozno jeseni.

“Dejstvo pa je, da zelo težko dobimo negovalni kader, kar se kaže na primer tudi v že končanem domu v Žireh in novem domu Hoče-Slivnica, ki sta že odprta. Doma v Komendi pa ravno zaradi pomanjkanja kadra še nismo odprli in tudi še nismo začeli sprejemati stanovalcev,” pojasnjuje Sandra M. Gavranovič, poslovna direktorica za Slovenijo.

Skupina SeneCura, največji zasebni upravitelj domov za starejše v Avstriji, ima v Sloveniji že odprtih pet domov, štiri pa še gradijo – poleg doma v Pivki, ki je za zdaj edini SeneCurin na Primorskem, še domove v Rušah, Mislinji in Šentjerneju, ki bodo dokončani predvidoma prihodnje leto.

Kljub razpisom, pomoči lokalne skupnosti, zavoda za zaposlovanje in izobraževalnih ustanov so prijave na razpisana in odprta delovna mesta skromne. Trenutno jim v novo odprtih domovih primanjkuje predvsem srednjih medicinskih sester in bolničarjev. “Dejstvo je, da ima tovrstne kadrovske težave pravzaprav cela Evropa, Slovenija ni pri tem nobena izjema. Ni negovalnega osebja, bolničarjev, strežnikov, srednjih medicinskih sester, kuharjev. Narava dela je v domovih za starejše specifična, potrebna je sočutnost in empatija do starejših ljudi,” opozarja Gavranovič.

Do novih kadrov tudi z nagradami

V SeneCurinih domovih v Sloveniji se za pritegnitev ustreznega kadra poslužujejo različnih aktivnosti. Od programa Z roko v roki z nagrajevanjem priporočil za deficitarni kader in nagrajevanjem zaposlenih - če sodelavec pripelje novega sodelavca, ki ostane, prejme nagrado – do oglaševanja prostih delovnih mest s plakati in objavami na kanalih v lokalni skupnosti, s pomočjo kadrovske agencije in podobno.

“Poleg tega ponujamo financiranje šolanja bolničarjem in se ves čas povezujemo s srednjimi medicinskimi šolami in lokalnimi Zavodi za zaposlovanje. Zaposlenim kandidatom ponujamo številne ugodnosti, kot so višji regres, božičnica, nagrada ob zaposlitvi za deficitaren kader, plačilo dodatnega kolektivnega nezgodnega zavarovanja, plačilo pokojninske premije, nezgodno zavarovanje, možnost fleksibilnega delovnika,” delovanje skupine in nekatere ugodnosti, ki jih nudijo svojim zaposlenim, našteje direktorica.

Kot poudarja, pa so nujne tudi sistemske spremembe. “Tako kot mnogi naši kolegi v drugih domovih, pa najsi gre za koncesionarje ali javne zavode, menimo, da so na tem področju nujno potrebne sistemske rešitve za ureditev vseh teh zagat, ki jih imamo na področju kadrovske politike v domovih starejših.”

Kjer primanjkuje bolničarjev, te poskušajo nadomestiti z zdravstvenimi tehniki, čeprav bodo zaradi tega nad kadrovskimi normativi. Še vedno pogrešajo povečanje kadrovskih normativov v zdravstveni negi, saj je eden od glavnih razlogov za majhno zanimanje za te poklice poleg nizkih dohodkov tudi časovna preobremenjenost tega kadra. Tega dela se nihče ne dotakne, čeprav je stanje alarmantno, še opozarja Gavranovič.


Si želite prebrati celoten članek?

Za VELIKONOČNE praznike vam ob nakupu dnevnega paketa z SMS plačilom za samo 1,99 €, podarimo 7-dnevni spletni dostop, ki sicer znaša 13,93 €.
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

  • Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
  • Najbolj brano