Garnbretova in ostali najboljši

V Kopru je vse nared za svetovno in domačo premiero tekmovanja svetovnega pokala v športnem plezanju na novi zunanji plezalni steni v sklopu športnega kompleksa Bonifika. 2. in 3. septembra se bodo v težavnostnem plezanju predstavili vsi najboljši športni plezalci in plezalke.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Na tekmovanje se je prijavilo 123 tekmovalcev iz 24 držav. V petek, 2. septembra, bodo kvalifikacije z začetkom ob 8. uri in polfinale, ki se bo začel ob 20. uri. Po osem najboljših v vsaki od konkurenc se bo pomerilo še v sobotnem finalu z začetkom ob 20. uri.

Slovenska ekipa bo na domačem vrhuncu sezone številčna. V kvalifikacijah bo nastopilo kar 17 Slovencev, devet v ženski in osem v moški konkurenci. Največ zanimanja seveda žanje domača favoritinja Janja Garnbret, nazadnje tudi trikratna evropska prvakinja iz Münchna in prepričljivo vodilna v seštevku težavnosti svetovnega pokala.

Za tekmo v Kopru so doslej prodali oziroma rezervirali že več kot 5000 vstopnic.

Na fotografiji z včerajšnje predstavitve prireditve v Kopru so (z leve): Luka Potočar, Lučka Rakovec, Mija Krampl, Gorazd Hren (selektor reprezentance), Janja Garnbret, Vita Lukan in Domen Škofic.

Novo plezalno steno na Bonifiki bodo s priložnostnim programom slovesno odprli drevi ob 20. uri.


Najbolj brano