Praznujejo zlatih 50!

Program osrednjega tedna jubilejnega, 50. Praznika terana in pršuta, se je začel v ponedeljek z dobro obiskano premiero dokumentarnega filma En Kras, en praznik. Letošnji praznik, ki s kulinaričnimi doživetji v okviru KrasPass Gourmet traja že od začetka julija, bo pod sloganom Praznujemo zlatih 50! doživel vrhunec danes, jutri in zlasti v nedeljo.

 Foto: Petra Mezinec
Foto: Petra Mezinec

KRAS > Danes bo na prireditvenem prostoru v Dutovljah od 21. ure naprej Rock na Krasu, v Vinakrasu v Sežani pa bo ob 19. uri Cooking Show z glasbeno spremljavo.

Jutri se začne že zgodaj, ob 8. uri z Walk&Taste, degustacijskim pohodom po Teranovi krožni poti s startom na prireditvenem prostoru. Prek dneva se bo dogajalo v odprtih kleteh in pri številnih drugih ponudnikih, ob 16. uri bodo v OŠ Dutovlje odprli etnološko razstavo, takrat se bodo na prireditvenem prostoru tudi začele kraške igre društva Na placu. Ob 19. uri bo razstava vin v Bunčetovi domačiji, ob 21. uri pa bodo na prireditvenem prostoru razglasili Kraljico terana. Sledil bo glasbeni program.

V nedeljo bodo ponovili Walk&Wine, spet bodo odprte kleti, na prireditvenem prostoru pa bodo stojnice odprli opoldne. Ob 14. uri bo v OŠ Dutovlje posvet o teranu in pršutu, ob 15. uri bo pozdrav pihalnih godb, ob 16. uri pa se bo začela tradicionalna povorka. Uro kasneje bodo podelili priznanja za najboljše vozove in terane, sledil bo humorni in glasbeni program.


Najbolj brano