Požar v Pulju pod nadzorom

Obsežen požar, ki je danes izbruhnil na območju naselja Valdebek v hrvaškem Pulju, je pod nadzorom, čeprav ga še niso omejili, je popoldne potrdil poveljnik gasilcev Dino Kozlevac. V požaru po zadnjih informacijah ni bilo poškodovanih, je pa bilo uničenih nekaj gospodarskih objektov in več vozil.

Na območju naselja Valdebek v hrvaškem Pulju je danes okoli 
poldneva izbruhnil obsežen požar. Foto: Glas Istre
Na območju naselja Valdebek v hrvaškem Pulju je danes okoli poldneva izbruhnil obsežen požar. Foto: Glas Istre

PULJ > Po besedah Kozlevca je situacija sedaj mnogo boljša kot pred kako uro, saj je požar pod nadzorom in se ne širi več, gasilci pa ga uspešno gasijo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Močan veter, zaradi katerega se je požar razširil, je medtem pojenjal, je še pojasnil poveljnik gasilcev istrske županije.

V gašenju sodeluje 70 gasilcev iz Pule, Rovinja, Pazina in Labina s 27 vozili, člani prostovoljnih gasilskih društev, na pomoč pa so priskočili tudi trije kanaderji.

Kozlevac je izrazil pričakovanje, da bodo požar kmalu uspeli omejiti. Po prvih ocenah je zgorelo okoli 30 hektarjev borovega gozda, trave in nizkega rastlinja. O vzrokih požara ni želel ugibati.

V požaru kljub prvotnim poročanjem niso pogorele hiše, ampak je šlo za gospodarska poslopja. Kot je pojasnil Kozlevac, so hiše v veliki meri uspeli obvarovati pred ognjenimi zublji. Uničenih je nekaj gospodarskih objektov in več osebnih avtomobilov, prav tako ni bil v požaru nihče poškodovan, navaja Hina.

Več hrvaških spletnih portalov je pred tem poročalo, da je v požaru zgorelo več hiš in da so evakuirali več ljudi. Najhuje naj bi bilo na območju med naseljema Vintijan in Dolinka. Ogenj naj bi uničil tudi več avtomobilov, slišale pa so se tudi detonacije, je poročal portal IstraIn.

Hina je poročala še o enem požaru na območju med Medulinom in Pomero, vendar o njem za zdaj ni podrobnejših informacij.


Najbolj brano