Na vrh Aerodroma Portorož poletel Bernard Majhenič

Aerodrom Portorož je dobil novega direktorja. Z jutrišnjim dnem bo vodenje portoroškega letališča prevzel prevzel Bernard Majhenič, nekdanji dolgoletni direktor mariborskega Marproma.

Glavna naloga novega direktorja bo nadaljnji razvoj Aerodroma 
Portorož v smeri energijske učinkovitosti ter vzpostavljanje novih 
letalskih povezav. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Glavna naloga novega direktorja bo nadaljnji razvoj Aerodroma Portorož v smeri energijske učinkovitosti ter vzpostavljanje novih letalskih povezav. Foto: Zdravko Primožič/FPA

SEČOVLJE > Tako je danes na seji sklenila skupščina delničarjev. Z dosedanjim direktorjem Robertom Kranjcem, ki je letališče vodil zadnjih 14 let, so sklenili sporazumni dogovor o prekinitvi sodelovanja.

Bernard Majhenič ima za sabo 25 let dela v sektorju transporta in logistike. V preteklih devetih letih je bil direktor mariborskega Javnega podjetja Marprom, spomladi pa mu nadzorni svet ni več podaljšal mandata.

Pred tem je Majhenič delal v okviru družbe Veolia Transport, kjer je sedem let opravljal delo direktorja komerciale in razvoja za jadransko regijo.

Bernard Majhenič Foto: STA

Glavna naloga novega direktorja bo nadaljnji razvoj Aerodroma Portorož v smeri energijske učinkovitosti ter vzpostavljanje novih letalskih povezav. To bi omogočalo strateško pozicioniranje Portoroža in Slovenskega primorja kot privlačne turistične destinacije.

Glavno besedo v Aerodromu Portorož ima družba Hotel Palace Portorož v lasti Miodraga Kostića. ki je večinski, 53-odstotni lastnik letališča. Druga dva lastnika sta še piranska občina s 36-odstotnim deležem in podjetje CPK, ki obvladuje desetodstotni delež družbe.


Najbolj brano