Hvala, politika, za ta hladen tuš

Kdor jih je predsinočnjim poslušal, piranske občinske svetnike vseh barv in oblik, se je jasno prepričal, da so njihove odločitve res samo politične, saj so to nonšalantno priznali in vsa svoja minula prizadevanja, da bi se predstavili kot verodostojni predstavniki ljudstva, splahnili v toaletno školjko. Takšen, političen, to je zdaj dejstvo, je bil tudi predlog o ukinitvi gospodarskega interesnega združenja Turistično združenje Portorož (TZP), ki je v tem političnem mandatu predstavljeno kot najbolj smrdeča jama brez dna, polna prevzetnih, vase zaverovanih kvazi turističnih strokovnjakov, sposobnih le netransparentnega trošenja denarja, ki jim po zakonu pripada iz občinskega proračuna, dejansko pa združenja, ki za kraj in občino ne stori nič, temveč deluje le v interesu hotelirjev. Da, prav ste prebrali. Za turizem ne stori nič in še tisto, kar stori, ni nič. Minuli teden v Portorož, denimo, ni pripeljalo evropskega srečanja lastnikov motorjev znamke harley-davidson. Zagotovo tudi ni prav izračunalo, da se je sobotne revijalne parade udeležilo 2500 lastnikov motorjev te znamke in takisto ni prav izračunalo, da je Portorož samo zaradi lepo oblikovane prestižne pločevine obiskalo 47.000 obiskovalcev. In od tega dogodka so, jasno, imeli korist samo hotelirji.

Kajti dosedanji direktorji Turističnega združenja Portorož in enajst zaposlenih ne znajo nič in še tisto, kar znajo, ni nič. Zato mora vmes poseči lokalna stroka, ups politika, saj bo tako neobremenjena, kot je, brez sorodnikov v tovrstni branži, brez lastništva v hotelih, seveda tudi brez lastnih oglaševanj na bookingu, s katerim turiste za dnevni drobiž stotih evrov vabi v svoje turistične apartmajčke, zagotovo, ma stoodstotno znala iz majhnega združenja iztisniti veliko več, kot nam to sedaj ponuja.

Zamrznitev pripojitve TZP Avditoriju Portorož je v teh vročih dneh presenečenje, ki prija. Še sreča, da je prišlo do razhajanj v stranki SD, drugače tovrstnega hladnega tuša ne bi dočakali.

S prepričevanji o netransparentnosti se je že pred dvema letoma začelo majanje temeljev Turističnega združenja Portorož in odkrito izkazovanje apetitov po denarju, s katerim združenje upravlja in po njegovi preusmeritvi v drugačne, bolj turbofolk vode. Tako kot se na cesti govori, da TZP ne dela nič, se na cesti tudi govori, kdo so kvazi strokovnjaki, ki bi ga radi vodili in se na podlagi praznega življenjepisa kitijo z neverjetnimi sposobnostmi. Prepoznali jih boste po tem, da o vsem vedo vse.

Zamrznitev pripojitve TZP Avditoriju Portorož je v teh vročih dneh presenečenje, ki prija. Še sreča, da je prišlo do razhajanj v stranki Socialnih demokratov, drugače tovrstnega hladnega tuša ne bi dočakali. Hvala!


Preberite še


Najbolj brano