Magnifico je Kopru podaril izobilje ljubezni

Občutek, da se je v mesto končno vrnilo življenje, je v Kopru ta konec tedna še posebej izrazit. Danes Titov trg polnijo ljubitelji mikropivovarskih zvarkov, sinoči pa je v zraku lebdela (glasbena) ljubezen, ki jo je približno 3000 obiskovalcem Caprisovega koncerta podarjal Magnifico.

Magnifico je v Kopru izkazal odlično koncertno formo. Foto: Jaka Ivančič
Magnifico je v Kopru izkazal odlično koncertno formo. Foto: Jaka Ivančič

KOPER > Radio Capris je skupaj s Kodo Events domačinom pravzaprav pričaral večer samih hitov. Prve - od Anite do Tine in z vsem, kar sodi vmes - je nanizala zasedba Danilo Kocjančič Friends. Ob mraku so se na odru zableščala trobila in pihala druščine Dej še'n litro, ki na koncertih vselej dodatno dvigne razpoloženje, in tudi tokrat ji je uspelo.

Danilo Kocjančič Friends (foto: Jaka Ivančič)

Dej še'n litro (foto: Jaka Ivančič)

Ozračje je bilo nared za prihod glavnega gosta večera, ki sta ga na oder glasno priklicala Caprisova voditelja Suzana Srdić in Nejc Špeh. V belo-roza kombinaciji oblačil, ki najverjetneje (med moškimi) pristoji samo njemu, je priplesal pred mikrofon in s šestčlansko mojstrsko inštrumentalno podporo iz pesmi v pesem stopnjeval navdušenje občinstva. Ko je 2. junija oznanil začetek tako imenovane Tour de l'amour, je napovedal, da bodo z bendom “igrali tako, kakor da je vsak koncert zadnji”. “In vse kar lahko dam, je ljubezen, ker je to edino, česar imamo v izobilju,” je še zapisal in obljubo sinoči tudi izpolnil.

Koncert je pritegnil približno 3000-glavo množico (Foto: Jaka Ivančič)

Pogled na Titov trg z zvonika (Foto: Jaka Ivančič)

Vse do 1. ure so vsi na trgu v en glas prepevali hite, kot so Silvija, Hir aj kam hir aj go, Samo ljubezen, 24.000 baci, Revolution is my solution, Magnifico je peder, Pukni zoro ...

Caprisovci, kajpak zadovoljni, da jim je po treh letih znova uspelo pripraviti največjo (z Urbanovimi srečkami in srečelovom ODPMŽ) tudi dobrodelno obarvano) koncertno zabavo v slovenski Istri, pa že napovedujejo naslednje druženje, Caprisov boat party, ki bo v soboto, 25. junija. Kje, bodo sporočili čez nekaj dni.


Najbolj brano