Ob bistriškem občinskem prazniku podelili enajst plaket

Na slovesnosti ob ilirskobistriškem občinskem prazniku 4. juniju so v Domu na Vidmu podelili plakete enajstim zaslužnim posameznikom, društvom, podjetjem, vaščanom in šoli.

Občinske plakete si je prislužilo enajst posameznikov, podjetij, 
društev, vaščanov in šola.  Foto: Tomaž Kastelic
Občinske plakete si je prislužilo enajst posameznikov, podjetij, društev, vaščanov in šola.  Foto: Tomaž Kastelic

ILIRSKA BISTRICA > Za uspešno delovanje in razvoj novih tehnologij je plaketo občine za področje gospodarstva prejelo podjetje 360line, ki ima proizvodne prostore v industrijski coni na Baču. Plaketo za področje družbenih dejavnosti si je prislužila upokojena medicinska sestra Bernarda Jaksetič, ki se je pred tremi leti, ko je zdravstvena postaja v Knežaku ostala brez zdravnika, prostovoljno prijavila za delo v tamkajšnji ambulanti in bila vaščanom na razpolago za zdravstvene nasvete. Za prispevek k splošnemu napredku na področju športa na Bistriškem je občinsko plaketo prejel Martin Novak, ki že 25 let deluje in predaja svoje znanje članom v Košarkarskem klubu Plama-pur. Plaketa za področje kulture pa je šla v roke Kulturno-turističnemu društvu Topolc za prispevek k ohranjanju kulturne dediščine v vasi.

Za uspehe, ki so pripomogli k ugledu in prepoznavnosti občine v tujini, sta spominski plaketi prejeli karateistka Erna Muhić, članica karate kluba JUG Ilirska Bistrica, in plesalka Lana Božič, ki je kot članica državne performance cheer reprezentance na svetovnem prvenstvu v Orlandu na Floridi konec aprila Sloveniji prvič v zgodovini priplesala skupinsko srebrno medaljo v pom kategoriji.

Dobitniki spominskih plaket so tudi foto klub Sušec, Hiša Primc s 40-letno družinsko gostinsko tradicijo, Tekaško društvo Bistrc, Osnovna šola Antona Žnideršiča, ki letos praznuje 30-letnico, in prebivalci vasi Podstenje, kjer s skupinskimi udarniškimi prostovoljnimi “robutami” skrbijo za razvoj in lepšajo izgled vasi.

S krajšo slovesnostjo ob spomeniku padlim talcem pod Kilovčami so obeležili tudi 80. obletnico požiga sedmih brkinskih vasi. Tragičnim dogodkom, ki so zaznamovali 4. junij 1942, je posvečen občinski praznik.


Najbolj brano