Splet okoliščin usoden za domačina

Za 48-letnega domačina se je v torek tragično končalo delo ob brežini kanala za bencinsko črpalko oziroma blizu makadamskega parkirišča pri cesti od Bertokov proti Bivju. Po bregu je padel v vodo in umrl.

Fotografija je simbolična. Foto: Ilona Dolenc
Fotografija je simbolična. Foto: Ilona Dolenc

BERTOKI > Policiste so o tragični nezgodi, ki se je najverjetneje zgodila zaradi spleta nesrečnih okoliščin, obvestili v torek, kmalu po poldnevu. V potoku pri makadamskem parkirišču pri stari cesti od Bertokov proti Bivju, je bilo moško truplo, na njem pa železen tram. Policisti so z ogledom ugotovili, da je 48-letni moški iz Kopra na bregu najbrž delal s kotno brusilko, ko mu je spodrsnilo in je padel v kanal. Pri tem naj bi izgubil zavest.

Nanj se je nato skotalil še železni tram in ga ukleščil pod seboj. Padel mu je čez obe nogi, tako da ni mogel več iz vode.

Na kraju je zdravnica lahko le potrdila domačinovo smrt, preiskovalna sodnica pa je zanj odredila sodno obdukcijo, ki bo pokazala, zakaj je umrl. Policisti so v bližini našli tudi kotno brusilko, v Koprčanovem vozilu, ki je bilo parkirano v bližini, pa še agregat.

Na kraju nenavadne nesreče so posredovali tudi koprski poklicni gasilci, ki so truplo pokojnega dvignili iz vode in ga predali pristojnim službam.


Najbolj brano