Pešca, ki je bil udeležen v nesreči v Solkanu, so identificirali

Novogoriški reševalci so v petek pozno zvečer v bolnišnico odpeljali hudo poškodovanega kolesarja, v soboto ponoči pa še huje poškodovanega pešca.

 Foto: STA
Foto: STA

GORIŠKA > Po nesreči, ki se je v soboto ob 23.20 zgodila v Solkanu, so policisti občane prosili za pomoč pri ugotavljanju identitete pešca. Že kmalu so prav po zaslugi objav ugotovili, da se je v nesreči huje poškodoval 49-letni pešec, doma iz Gorenjske. Nesreča se je zgodila na Vojkovi cesti v Solkanu, 22-letna voznica je od krožišča pri hotelu Sabotin peljala proti Novi Gorici, ko je zadela v pešca, ki naj bi ga nato odbilo na levo. Novogoriški gasilci so pešcu nudili prvo pomoč, reševalci pa so ga nato odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

V petek pozno zvečer se je nesreča zgodila v Kromberku. 21-letnik z Goriškega se je z električnim kolesom peljal po klancu navzdol, po Kekčevi poti proti regionalni cesti. Pri zaviranju je kolesarja, ki ni imel čelade, vrglo čez krmilo. Nezavesten je obležal na cesti. Reševalci so ga najprej odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je utrpel zelo hude poškodbe glave, nato pa so ga prepeljali v ljubljanski klinični center.


Najbolj brano