S tovornjakom se je prevrnil in zaprl cesto

Cesta med Ribnico in Pivko je bila včeraj popoldne skoraj dve uri zaprta zaradi nesreče voznika tovornjaka reške registracije. Tovornjak se je prevrnil, tovor pa je popadal na breg nad potokom. Čeprav jo je voznik odnesel brez poškodb, pa si je vseeno nakopal kup težav. Bil je namreč pozitiven na hitrem testu za prepovedane droge.

Voznik  se  je    v  ovinku pri Ribnici   s  tovornjakom  prevrnil  na bok. Foto: PGD Pivka
Voznik se je v ovinku pri Ribnici s tovornjakom prevrnil na bok. Foto: PGD Pivka

RIBNICA > Nesreča se je zgodila okoli pol dveh popoldne blizu Ribnice. Voznik je s tovornjakom reške registracije zapeljal s ceste in se prevrnil na bok. Iz kabine je prišel sam, brez poškodb. Tovor, ki ga je prevažal (odpadno železje oziroma kovinske profile, pa se je raztresel po brežini vse do potoka.. Nekaj kosov je bilo tudi v potoku.

Zaradi nesreče so imeli veliko dela postojnski in pivški gasilci. Najprej so območje prometno in požarno zavarovali, odklopili so akumulator na vozilu in zaustavili iztekanje motornih tekočin ter tako preprečili onesnaženje bližnjega potoka. Prav tako so iz rezervoarja prečrpali gorivo. Cesta je bila zaprta do 15.20. Za tovornjak je kasneje poskrbelo cestno podjetje skupaj z vlečno službo za tovorna vozila.

Voznik se v nesreči ni poškodoval, so pa policisti preverili njegove psihofizične sposobnosti za vožnjo. Hitri test je bil pozitivne na amfetamine in metadon, zato so za 25-letnega hrvaškega voznika odredili še strokovni pregled v zdravstvenem domu. Policisti so o postopku z mladim voznikom tovornjaka obvestili tudi dežurno sodnico za prekrške.


Najbolj brano