Mladi postojnski podjetniki z najboljšo idejo prepričali tudi Boscarola

Ekipa postojnskih osnovnošolcev iz Osnovne šole Miroslava Vilharja je s poslovno idejo E-Fairytales zmagala na državnem tekmovanju mladih v podjetniških idejah Popri. Mladi postojnski podjetniki so si poleg zmagovalne denarne nagrade prislužili še posebno nagrado v višini 3000 evrov, ki jim jo je namenil podjetnik Ivo Boscarol.

Zmagovalna ekipa mladih postojnskih podjetnikov si je prislužila 
tudi  posebno nagrado v višini 3000 evrov, ki jim jo je namenil 
podjetnik Ivo Boscarol.
Zmagovalna ekipa mladih postojnskih podjetnikov si je prislužila tudi posebno nagrado v višini 3000 evrov, ki jim jo je namenil podjetnik Ivo Boscarol. 

NOVA GORICA, POSTOJNA > V finalu tekmovanja Popri, ki je v organizaciji Primorskega Tehnološkega parka in soorganizaciji agencije Spirit ter ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo včeraj potekalo v Novi Gorici, je komisijo med vsemi poslovnimi modeli v kategoriji osnovnošolcev najbolj prepričala poslovna ideja E-Fairytales, ki so jo štirje učenci Blažka Petohleb, Naja Decevec, Lovro Zajc in Pino Lukežič v sodelovanju z Osnovno šolo Miroslava Vilharja in ob strokovni podpori mentorjev Dolores Keš in Uroša Turka ter podjetniškega inkubatorja Perspektiva, intenzivno razvijala več mesecev.

Namen spletne strani efairytales, na kateri lahko družine iz vsega sveta najdejo nove, avtorske in poučne pravljice, ki jih pišejo, rišejo, sinhronizirajo in animirajo otroci sami, je, da družine na enem mestu najdejo pravljico, ki jo bodo lahko otroci sami ali skupaj s starši brali, poslušali ali gledali. Vsaka pravljica se bere oziroma lista kot knjiga v slovenskem in angleškem jeziku, napisana z velikimi ali malimi tiskanimi črkami. Otrok jo lahko tudi posluša sinhronizirano z ilustracijami v ozadju ali pa jo gleda animirano kot risanko.

Poleg zmagovalne še Boscarolova nagrada

Poleg zmagovalne denarne nagrade v vrednosti 2000 evrov je postojnskim mladim podjetnikom posebno nagrado v vrednosti 3000 evrov na finalnem dogodku namenil eden najuspešnejših slovenskih podjetnikov Ivo Boscarol, ki je platformo Od otrok za otroke celega sveta med vsemi poslovnimi modeli v kategoriji osnovnih in srednjih šol ter fakultet prepoznal kot najboljšo poslovno idejo, ki ima potencial.

“Resnično smo lahko ponosni na sposobnosti in podjetniške veščine naših mladih podjetnikov, s katerimi smo tudi v letošnjem letu sistematično in kakovostno sodelovali v okviru start up vikendov in tedenskih srečanj, na katerih smo skupaj razvijali poslovne ideje. Uspeh ekipe E-Fairytales je potrditev trdega dela in številnih odrekanj osnovnošolcev, ki so izkazali izjemno vnemo in zanimanje za podjetništvo,” je povedala vodja programov za mlade v podjetniškem inkubatorju Perspektiva Dolores Keš.

Vodja postojnskega inkubatorja Jana Nadoh Bergoč obljublja, da bodo mladim nadobudnim podjetnikom še naprej nudil vso podporo, zmagovalni ekipi pa bodo v brezplačno uporabo ponudili poslovni prostor in ostalo infrastrukturo v inkubatorju, prav tako tudi vsebine in mentoriranje.

Uspešni tudi Cerkljani in Koprčani

Ekipa postojnskih osnovnošolcev pa ni bila edina s Primorske, ki se je veselila odlične uvrstitve. V kategoriji osnovnošolcev je tretje mesto osvojila ekipa OŠ Cerkno z inteligentno toplo gredico z imenom Seed Loop, v kategoriji dijakov pa je drugo mesto odnesla ekipa Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper z Nighttime secret - majhno in prenosljivo intimno dišavo, ki je namenjena spolno aktivnim dekletom.


Najbolj brano