Kadrovske spremembe: Nina Marin v Istrabenz Turizem

V Istrabenz Turizem je po petih mesecih izgubili predsednika uprave, so pa z današnjim dnem dobili novo članico uprave. To je Nina Marin, nekdanja sodelavka Francija Matoza. Ta je zdaj prvi mož Dutb, ki je lastnik tako Istrabenz Turizma kot Istrabenza.

V Istrabenz Turizmu so z današnjim dnem dobili novo članico 
uprave. Foto: Sonja Ribolica
V Istrabenz Turizmu so z današnjim dnem dobili novo članico uprave. Foto: Sonja Ribolica

PORTOROŽ > Marko Tišma, ki je vodenje Istrabenz Turizma prevzel novembra lani, je včeraj zaključil z delom. A naslednika še ni dobil. Iz Istrabenz Turizma so nam odgovorili le, da je nova članica uprave Nina Marin, drugi član pa ostaja Aleš Buležan. Tako iz odgovorov družbe ni jasno, ali bosta podjetja (začasno) vodila onadva skupaj. Ob prejšnji menjavi predsednika uprave je do prihoda Tišme družbo skupaj z Buležanom začasno vodil podpredsednik nadzornega sveta Nejc Vesel.

Nina Marin je sicer od jeseni leta 2021 tudi direktorica holdinga Istrabenz, ki je prav tako v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (Dutb). Marinova je bila v preteklosti zaposlena v odvetniški pisarni Francija Matoza, ki je zdaj predsednik upravnega odbora Dutb. Po lanski menjavi vlade je njena kariera precejšnji vzpon.


Najbolj brano