Iščejo novega direktorja knjižnice

Čeprav bi se mandat aktualni direktorici Kosovelove knjižnice iztekel šele januarja prihodnje leto, pa bodo že z današnjem dnem začeli iskati novega direktorja za poln mandat. Razpis bo objavljen še danes, pravijo v svetu zavoda, ki je Magdaleno Svetina Terčon razrešil na njeno željo.

Kosovelove knjižnice ne vodi več Magdalena Svetina Terčon. Foto: Lea Kalc Furlanič
Kosovelove knjižnice ne vodi več Magdalena Svetina Terčon. Foto: Lea Kalc Furlanič

SEŽANA > Dosedanja direktorica Kosovelove knjižnice Magdalena Svetina Terčon je svet zavoda zaprosila za razrešitev, ker bo z današnjim dnem že zasedla novo delovno mesto. Še vedno ostaja v knjižničarskih vodah, podrobnosti pa ni bila pripravljena deliti.

Knjižnico je vodila skoraj dva mandata

Kosovelovo knjižnico je pričela voditi leta 2012 in jo vodila skorajda dva mandata - drugi bi se ji iztekel januarja prihodnje leto.

“Upam, da bom še naprej ostala aktivna na kulturnem področju v knjižnici, prav tako bi rada še naprej sodelovala med vikendi na Kosovelovi domačiji,” je po tem, ko so njeno razrešitev podprli na sežanskem občinskem svetu, povedala Svetina Terčon.

Čas za prijavo: dva tedna

V svetu zavoda so na petkovi seji, tako kot določa statut zavoda, določili vršilko dolžnosti iz vrst zaposlenih. Kot je pojasnila predsednica sveta zavoda Ivica Podgoršek, je to postala Ksenija Vrčkovnik Turk, ki bo naloge pričela opravljati z današnjim dnem.

Prav tako bodo že danes predvidoma objavili razpis za novega direktorja. Kot je dodala Podgoršek, bodo imeli zainteresirani čas za prijavo dva tedna.

Kdaj naj bi knjižnica zopet dobila direktorja s polnim mandatom, pa je težko napovedati. “Vse je namreč odvisno tudi od soglasja sežanskega občinskega sveta,” je še pojasnila predsednica zavoda.

Sežanski svetniki namreč podajajo soglasje k imenovanju direktorja, saj je Občina Sežana večinska lastnica knjižnice, medtem ko ostale tri občine, ki so solastnice knjižnice - Komen, Divača in Hrpelje-Kozina - izdajajo zgolj mnenje.


Najbolj brano