Na direktorski položaj želi sesti 14 kandidatov

Pred nekaj dnevi se je zaključil razpis za direktorja Kosovelovega doma. Stolček, ki bo po tem, ko se za vnovično kandidaturo ni odločila dosedanja direktorica Nina Ukmar, prazen, si želi zasesti 14 kandidatov z vse Slovenije.

Za direktorski stolček Kosovelovega doma je veliko zanimanja. 
Prispelo je 14 prijav. Foto: Marica Uršič Zupan
Za direktorski stolček Kosovelovega doma je veliko zanimanja. Prispelo je 14 prijav. Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > Na razpis so se prijavili različni kandidati z vse Slovenije, približno četrtina jih prihaja s Krasa in Obale, je povedal Drago Pirec, predsednik sveta zavoda Kosovelov dom. Njegova želja je, da bi vajeti prevzel nekdo z ekonomskim znanjem in poznavanjem razpisov, saj Kosovelov dom potrebuje celovito prenovo.

Čas za tehten premislek

Vendar pa bo svet zavoda o kandidatu podal le mnenje, je še poudaril. Glavno besedo bo imela Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, katere član je tudi Pirec.

Andrej Sila

predsednik komisije

“Veliko prijav nas je presenetilo, a hkrati razveselilo ...”

O kandidatih bo komisija razpravljala v sredo, je potrdil predsednik Andrej Sila. “Veliko število prijav nas je presenetilo, a hkrati razveselilo, saj bomo gotovo dobili primernega kandidata. Skrbno bomo preučili vse, njihove reference in vizijo. Gre za izjemno pomembno delovno mesto, saj je Kosovelov dom eden najpomembnejših javnih zavodov v občini.”

Obljublja, da bodo na pogovor povabili vse kandidate. “Zato v sredo gotovo ne bo znana še odločitev, koga bomo podprli. Komisija si bo vzela čas za premislek,” je še poudaril.

Zeleno luč bo dal občinski svet

Po tem, ko bo komisija izbrala kandidata, bo o njem odločal še občinski svet. Časa imajo še dovolj, dosedanji direktorici Nini Ukmar, ki je Kosovelov dom vodila dva petletna mandata, se mandat izteče na začetku študijskega leta.


Najbolj brano