Andrejo Bogataj Krivec naj bi “dušila” strankarska navodila

Koprska občinska svetnica Andreja Bogataj Krivec je pred dnevi izstopila iz svetniške skupine Liste Aleša Bržana (LAB) in tudi iz stranke. Novico je potrdila za portal Regional, medtem ko se na našo prošnjo za komentar do zaključka redakcije ni odzvala.

Andreja Bogataj Krivec Foto: Zdravko Primožič/FPA
Andreja Bogataj Krivec Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Za novičarski portal je Andreja Bogataj Krivec pojasnila, da je poglaviten motiv njenega delovanja v politiki “dobrobit občanov in živali”. “O temah na občinskem svetu se želim opredeliti samostojno, brez strankarskih navodil. Izstop iz svetniške skupine mi omogoča razpravo o temah, o katerih doslej nisem mogla govoriti,” je navedla.

Razdvojili so ju različni pogledi

Koprski župan in predsednik istoimenske liste Aleš Bržan pravi, da njeno odločitev za izstop razume, saj imata različne poglede na določena vprašanja. “Je pa manj razumljiva njena izjava o tem, da bo odslej lahko razpravljala o temah, o katerih pred tem ni mogla. V svetniški skupini LAB namreč ni nikakršnih omejitev niti glede razprav niti glede glasovanja na sejah občinskega sveta,” Bržana preseneča njena izjava.

Aleš Bržan

koprski župan

“V svetniški skupini LAB ni nikakršnih omejitev niti glede razprav niti glede glasovanja na sejah občinskega sveta.”

Dodaja še, da ji je hvaležen za vso dosedanjo podporo, pomoč in sodelovanje. Verjame, da bo tudi kot neodvisna svetnica upravičila zaupanje občanov. Z njenim izstopom se politična razmerja v občinskem svetu ne spreminjajo bistveno. Podporniki župana bodo imeli še naprej kar udobno večino, saj lahko računajo na podporo skoraj 20 svetnikov (od 32). Je pa to že drugi prestop iz vrst LAB: pred Krivčevo je v stranko Koper je naš prestopil - oziroma se pravzaprav vrnil - Ramiz Kamenčič.

O pritožbi glede zavetišča odloča župan

Je njen izstop povezan z neuspešno prijavo na razpis za Obalno zavetišče za živali pri Sv. Antonu? Ker se ni odzvala na naše klice in telefonsko sporočilo, teh domnev nismo mogli preveriti.

Spomnimo, da se je Andreja Bogataj Krivec, ki vodi tudi Obalno društvo proti mučenju živali, pritožila na odločitev komisije, ki je upravljanje zavetišča za živali tudi prihodnjih pet let predala dosedanjemu skrbniku, Marjetici Koper. Konec decembra lani je strokovna komisija pregledala in ovrednotila obe prijavi in presodila, da se je pri ocenjevanju Marjetica izkazala bolje. Obalno društvo proti mučenju živali je od 100 možnih točk prejelo 59,22, medtem ko je Marjetica dosegla 82 točk.

Pritožbo bo obravnaval župan po predhodni pridobitvi mnenj županov občin Ankaran, Izola in Piran. Za odločitev ima na voljo še približno mesec in pol. Po naših neuradnih informacijah so vse štiri občine bolj naklonjene, da bi zavetišče ostalo pod okriljem Marjetice.

Namigi o uvozu zapuščenih živali

Sicer pa Bogataj Krivčevo in njeno društvo zadnje dni bremenijo še namigovanja, da naj bi iz tujine uvažali zapuščene živali in jih za plačilo oddajali naprej, kar pa je po zakonu prepovedano.

Portalu Regional na to temo ni dala jasnih odgovorov. Povedala je le, da je zanje pomembno, “da gre žival na bolje, zdrava in s potrebno dokumentacijo.”


Najbolj brano