Simonovič še ne ve, ali se bo pridružil Pivčevi

Branko Simonovič ni več ne predsednik izolskega Desusa ne član te stranke, v katero je vstopil leta 1994, štiri leta po ustanovitvi.

Branko Simonovič Foto: Zdravko Primožič/FPA
Branko Simonovič Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Branko Simonovič je že pred tedni napovedal, da bo odstopil s funkcije in izstopil iz stranke na skupščini izolskega občinskega odbora Desusa, ki jo je sklical minuli petek, da bi obravnavali lanskoletno poročilo o delu in financah.

Čeprav je svoj izstop izvršnemu odboru Desusa predlagal že septembra lani, ker naj bi se v vodstvu ukvarjali le še sami s sabo, pravi, da obžaluje, da je prišlo do tega, saj je bil v stranko včlanjen 28 let in jo sooblikoval (v preteklosti je bil njen generalni sekretar). Vodenje izolskega Desusa z menda več kot 80 člani pa je začasno prevzel eden od dveh dosedanjih podpredsednikov, Julijan Peruzin (drugi je župan Danilo Markočič).

Simonovič ostaja član poslanske skupine Desus in podpredsednik državnega zbora. Kot pravi, se ni pridružil še nobeni drugi politični opciji in ne ve, ali se bo stranki Naša dežela, ki jo je ustanovila nekdanja Desusova predsednica (18. januar–9. september 2020) in ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec. “V prihodnjih tednih bom imel z nekaterimi strankami intenzivne pogovore. Razmišljam tudi o nekakšni listi, ki bi povezala Izolo in bi z lokalnega povezovanja prešla na državno, nadejam se tudi, da se bom sestal z nekaterimi izolskimi listami in Civilno iniciativo Gibanje za Izolo. Potrebno je spoštovati vse ljudi in z vsemi sodelovati ter iskati skupne rešitve,” napoveduje.


Najbolj brano