Misija: bogatiti domišljijski svet

V prejšnji izdaji priloge Tantadruj smo pisali o Pravljičnih uricah, ki potekajo s sodelovanjem igralcev Slovenskega stalnega gledališča na tržaškem Oddelku NŠK za mlade bralce. Tržaško gledališče pa je s svojimi igralci aktivno tudi v sklopu pobud goriške Knjižnice Damirja Feigla, kjer režiserka Jasmin Kovic skrbi za bralni in gledališki program.

Danijel Malalan bo ob Dnevu slovenske kulture ponovno obiskal 
male bralce Feiglove knjižnice v Gorici in jih kratkočasil z “levjo” 
pravljico. (Foto: Knjižnica Damir Feigl)  Foto: Knjižnica Damir Feigl
Danijel Malalan bo ob Dnevu slovenske kulture ponovno obiskal male bralce Feiglove knjižnice v Gorici in jih kratkočasil z “levjo” pravljico. (Foto: Knjižnica Damir Feigl)  Foto: Knjižnica Damir Feigl

Pravljične urice bodo od 17. januarja na sporedu vsak ponedeljek ob 17.30, vsak prvi ponedeljek v mesecu v sklopu niza Igralci primorskih gledališč berejo pravljice. Bralcev je v goriškem knjižnem hramu veliko; tudi višješolci berejo pravljice za otroke, skupaj s knjižničarkami in drugimi gostujočimi “glasovi”. Ob igralcih primorskih gledališč se te urice dogajajo v sklopu različnih nizov: Kamišibaj v knjižnici, Pravljice za bogatenje besedišča, Librilliamo.

O odzivu na srečanja za otroke je Jasmin Kovic povedala: “V Trgovskem domu smo v jesenskih mesecih z veseljem spremljali nenehen porast obiska mladih bralcev, ki ob poznih popoldanskih urah redno obiskujejo Knjižnico Damirja Feigla, da si izposojajo knjige in se obenem udeležijo pravljičnih uric. S poslušanjem pravljic otroci širijo svoj besedni zaklad, bogatijo domišljijski svet in dobivajo nov navdih za lastno ustvarjalnost.”

Mesec februar in praznik kulture bo počastila prisotnost direktorja SSG Danijela Malalana, ki bo 7. februarja pripovedoval pravljico Lev v srcu avtorice Rachel Bright v prevodu in prepesnitvi Milana Dekleve. Zvečer pa bo SSG gostovalo v sklopu goriškega abonmaja za odrasle v Kulturnem domu s predstavo Meja sneženja.


Najbolj brano