Vaba za izobražen kader so tudi stanovanja, ki pa jih v Novi Gorici ni

Podjetniški ekosistem v novogoriški občini je s prepletom podjetij, izobraževalnih in podpornih institucij dobro razvit. Da bi tudi v prihodnje cvetel, na občini podpirajo njegov nadaljnji razvoj z vlaganjem v mlade in privabljanjem usposobljenega kadra od drugod. Največja ovira pri tem je pomanjkanje stanovanj v občini, a tudi na tem področju se premika.

Visokotehnološki kader zahteva tudi ustrezne pogoje za bivanje, 
sicer se ne vrne oziroma ga odnese drugam. Foto: Sinisa Kanizaj
Visokotehnološki kader zahteva tudi ustrezne pogoje za bivanje, sicer se ne vrne oziroma ga odnese drugam. Foto: Sinisa Kanizaj

NOVA GORICA > V novogoriški občini se je v zadnjih dveh desetletjih razvil podjetniški ekosistem, v katerem lepo uspevajo visokotehnološka podjetja. Nekatera od njih zaposlujejo tudi sto in več ljudi, ves čas rastejo in se širijo.

Da bi bilo še naprej tako, so se na občini odločili za promocijsko kampanjo, s katero bodo skušali mlade zadržati v domačem okolju, od drugod privabiti visokokvalificiran kader in še naprej spodbujati kreativnost, inovativnost in podjetnost mlade generacije.

Klemen Miklavič

župan Mestne občine Nova Gorica

“Iščemo tri velike kategorije v gospodarstvu: znanje, ustvarjalnost in inovacije. Gospodarstvo, ki temelji na teh lastnostih, je lahko trajno, ima visoko dodano vrednost, visoke plače in to dodaja kakovost bivanja v naše okolje.”

“Iščemo tri velike kategorije v gospodarstvu: znanje, ustvarjalnost in inovacije. Gospodarstvo, ki temelji na teh lastnostih, je lahko trajno, ima visoko dodano vrednost, visoke plače in to dodaja kakovost bivanja v naše okolje,” pravi župan Klemen Miklavič.

Okolje ima potencial za nadaljnji razvoj

V Primorskem tehnološkem parku (PTP), ki ima veliko zaslug za razcvet podjetništva, tudi visokotehnološkega, med mladimi, in s podporo katerega se že leta rojevajo uspešna zagonska podjetja, so za občino pripravili promocijsko kampanjo, ki je namenjena predstavitvi visokotehnološkega podjetništva in podpornega okolja na Goriškem.

Elvis Janežič

direktor družbe Instrumentation Technologies

“Zakaj se ne preselimo drugam? Ker imamo tukaj super naravne danosti in zelo kvaliteten način življenja. Bližina meje nam daje večjo odprtost. Zaradi nje smo vajeni delati v mednarodnem okolju, kar je dodaten plus.”

Z njo ciljajo na domačo in tujo javnost. Kader, ki tu začne z izobraževanjem, želijo prepričati, da se vrne v domačo okolje, vanj pa privabiti tudi strokovnjake od drugod in tuje investitorje, saj je območje zaradi klime in dodane vrednosti, ki mu ga daje čezmejnost, tako menijo, dovolj atraktivno oziroma nudi pogoje za razvoj in rast.

Za talente, ki bodo jutri najbolj iskani

Novost, ki je v mestu zaživela pred kratkim, je Xcenter. Združuje kreativnost, inovativnost, znanost in umetnost. “Gre za zabaven način spoznavanja tehnologije in pridobivanje novih znanj, ki jih v izobraževanju še ni. Za talente, ki bodo v prihodnosti najbolj iskani. Prepletati skušamo različna področja, da bi s tem dosegli sinergijo, ker bo v prihodnosti večina zadev interdisciplinarnih,” pravi direktorica Xcentra Mija Lorbek.

Tudi izobraževalni programi Šolskega centra Nova Gorica (ŠCNG), vezani na visoko tehnologijo, so prilagojeni lokalnemu gospodarstvu. Vanje umeščajo vsebine kot so robotika, umetna inteligenca, obdelava podatkov in varstvo na internetu.

Del promocijske kampanje je tudi razstava o visokotehnološkem gospodarstvu na Goriškem pod arkadami občinske stavbe. (Foto: Nace Novak)

Ravnatelj Višje strokovne šole na ŠCNG Egon Pipan poudarja, da se trudijo dati mladim čim bolj uporabna znanja in spretnosti. Zato opravijo dijaki in študenti veliko prakse v lokalnih podjetjih.

Kadrovski bazen premajhen

“Zakaj se ne preselimo drugam? Ker imamo tukaj super naravne danosti in zelo kvaliteten način življenja. Bližina meje nam daje večjo odprtost. Zaradi nje smo vajeni delati v mednarodnem okolju, kar je dodaten plus. Kar se kadra tiče, pa je ta bazen premajhen,” pove Elvis Janežič, direktor podjetja Instrumentation Technologies. Zaradi tega skušajo poleg tistih, ki so šli od tu študirat drugam, pritegniti tudi mlade talentirane kadre od drugod, precejšnja ovira pri tem pa je pomanjkanje stanovanj.

V podjetju Business Solutions, ki ima že preko 130 zaposlenih, izzive zaradi pomanjkanja kadra in stanovanj rešujejo tudi s poslovnimi enotami drugod po Sloveniji. Župan pravi, da delajo na tem, da veliki stanovanjski center v Liskurju napreduje, da se bo dogajala tudi zasebna gradnja in da spreminjajo prostorske akte tudi za individualno gradnjo.


Najbolj brano