Damir Skomina je v Izoli sprožil totalno revolucijo

Odkar je mesto predsednika izolskega nogometnega kluba zasedel Damir Skomina, se okrog člana tretje slovenske lige vselej nekaj dogaja, kar pritegne pozornost ne le primorske javnosti. V teh dneh odmeva odločitev nekdanjega vrhunskega sodnika, da se “zahvali” veliki večini igralcev, ki so v prvem delu sezone nosili izolski dres, in sestavi ekipo praktično na novo.

Damir Skomina je dodobra razburkal izolske nogometne vode. Foto: Foto Lado/ND Gorica
Damir Skomina je dodobra razburkal izolske nogometne vode. Foto: Foto Lado/ND Gorica

IZOLA > Damir Skomina je dodobra razburkal izolske nogometne vode, še preden so ga formalno potrdili za predsednika. Tik pred začetkom sezone konec julija so se v klubu razšli z Vladom Badžimom, pri čemer je tudi njegov naslednik na trenerski klopi Martin Pregelj kmalu prejel nezaupnico. Po uvodnih treh zmagah je prišla razvpita tekma v Škofji Loki, ki je dobila velik odmev zaradi divjaškega obračuna izgrednikov.

Skomina je ravnokar nastopil funkcijo predsednika MNK Izola in je nato v soju medijskih žarometov podal klubski odziv na neljube scene, v katerih jo je huje skupil en izolski privrženec, prvo pomoč pa so morali poiskati tudi trije nogometaši izolskega kluba. Tekma, ki je bila v 87. minuti prekinjena pri izidu 0:0, je športni epilog dobila šele dva meseca kasneje, a je očitno pustila posledice.

20

novih nogometašev bo spomladi predvidoma obleklo izolski dres

Zmaga je bila za Izolane lep čas kot zakleta. Po tretjem zaporednem remiju se je Skomina odločil za novo trenersko rošado. Namesto Preglja je krmilo članske ekipe zaupal Hrvatu Marku Krnjiću, ki do konca sezone vendarle ni uspel zasukati krivulje v želeno smer. Izolani, ki so slast zmage spet okusili šele v 9. krogu, so jesenski del sklenili pod pričakovanji in v neskladju z napovedmi: na šestem mestu, sedem točk za vodilnima Grosupljem in Tolminom.

Prvi namigi iz Izole so bili, da naj bi še nadgradili ekipo in tudi rezultate ter spomladi poskušali nadomestiti zamujeno. Kdo bi si mislil, da bo Skomina vsaj v igralskem kadru posegel po temeljiti čistki. Totalna revolucija je vendarle obšla trenerja Marka Krnjića, zato pa naj bi od igralcev članske ekipe, ki so jeseni branili izolske barve, ostali zgolj trije nogometaši. Medijskih izjav Skomina, vsaj za PN, sicer včeraj ni želel dajati, zato pa je napovedal odziv na zapise na spletni strani Sportkluba, ki se je popoldne tudi zgodil.

Damir Skomina, predsednik MNK Izola

“Vso jesen so imeli možnost dokazovanja. Na koncu so bili šesti. Šesti med šestimi klubi, ki imajo resne ambicije.”

 

Izolski nogometaši so v uvodnih krogih trikrat zmagali, potem pa je bilo veselja konec. (foto: Zdravko Primožič/FPA)

 

”Ne drži, da se nismo držali finančnih dogovorov. S predhodno upravo so imeli nogometaši ustni dogovor o plačilu za udeležbo na treningih. Poravnali smo vse do zadnjega centa. V prihodnje pa želim ambiciozne fante,” je navedel Skomina, ki je dodal, da ne pristaja na izsiljevanje mladih neambicioznih ljudi, za katere naj bi bil nogomet plačana rekreacija. “Vso jesen so imeli možnost dokazovanja. Na koncu so bili šesti. Šesti med šestimi klubi, ki imajo resne ambicije. Cilj pa je bila uvrstitev v drugo ligo. Gre torej za veliko nesorazmerje,” je povedal Skomina, ki pravi, da se že dogovarja z 20 novimi nogometaši.

“V Izoli me ne zanima tretja liga. Želim si napredovanja. Najprej v drugo ligo, dolgoročno tudi v prvo,” je še povedal Skomina, ki zatrjuje, da je njegova odločitev nepovratna kljub domnevni želji domnevnih izsiljevalcev, da bi naredili korak nazaj in spet sodelovali. Odziva iz vrst ožigosanih nogometašev (še) ni. Jurij Požrl, ki je v jesenskem delu prvenstva opravljal vlogo kapetana, pravi, da do nadaljnjega ne bodo dajali izjav za javnost. Sicer pa bo v Izoli, kot kaže, tudi pozimi še vroče. Nadaljevanje sledi.


Najbolj brano