Prve istrske lučke že žarijo, v petek jih bodo prižgali tudi v piranski in ankaranski občini

S petkovim prižigom novoletnih lučk v Izoli in sobotnim v Kopru je zaživelo predpraznično vzdušje v slovenski Istri. Prihajajoči konec tedna ga bo dopolnilo še piransko in ankaransko božično-novoletno okrasje.

Praznični videz Kopra, ki je precej podoben lanskemu, letos  
dopolnjuje še okrasitev novega parka nad Muzejskim trgom. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Praznični videz Kopra, ki je precej podoben lanskemu, letos dopolnjuje še okrasitev novega parka nad Muzejskim trgom. Foto: Tomaž Primožic/FPA

ISTRA > Izola se je v petek odela v že tradicionalno modro praznično osvetlitev. Lučke so za zdaj sicer edino, kar razveseljuje domačine in obiskovalce. Drsališča v parku Pietro Coppo namreč zaradi deževnega vremena še niso spravili v pogon, a naj bi ga ta teden.

Je pa drsanje od sobote, ko so zažarele tudi koprske praznične lučke, možno v Taverni. Po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je za starejše od 12 let obisk drsališča možen le ob izpolnjevanju pogoja PCT, zanje je obvezna tudi obrazna maska. Za mlajše teh omejitev ni. Prve dogodke, predvidene v okviru prazničnega programa Fantazima, so sicer zaradi epidemioloških razmer že odpovedali, o ostalih se bodo odločali sproti, v upanju, da bodo ljudje lahko vsaj deloma deležni prazničnih užitkov.

Prižig piransko-portoroških prazničnih luči, ki jih bo letos več kot lani, je predviden v petek, 3. decembra. Na ta dan bo praznično razsvetljen tudi Ankaran, vendar brez tradicionalne prireditve. Tamkajšnje drsališče bo imelo zgolj zaščitni nadstrešek - praznični šotor namreč letos ne bo dvignil svojih sten.


Najbolj brano