Iz Gostola na Madžarsko 112-tonska termo oljna peč

Pred dnevi so, seveda v nočnem času, kot velja za izredni tovor nadstandardnih dimenzij, iz novogoriškega podjetja Gostol-Gopan odpeljali največjo termo oljno peč, ki so jo izdelali do zdaj.

Peč s 327 kvadratnih metrov efektivne pečne površine ima 
kapaciteto peke do štiri tone kruha na uro.  Foto: gostol-gopan
Peč s 327 kvadratnih metrov efektivne pečne površine ima kapaciteto peke do štiri tone kruha na uro.  Foto: gostol-gopan

NOVA GORICA > Tri metre široka, 17 metrov dolga in 5,3 metra visoka peč, ki je potovala na relaciji Nova Gorica – Budimpešta do madžarskega kupca, lastnika ene največjih industrijskih pekarn v Evropi, tehta kar 112 ton.

Med prevozom je zagotovo pritegnila pozornost potujočih na isti relaciji. Peč, ki jo na končni lokaciji v bližini Budimpešte zdaj že nameščajo v pekarsko linijo, je sestavljena iz sedmih etaž, primerna pa je za peko različnih vrst kruha. Ima 327 kvadratnih metrov efektivne pečne površine in kapaciteto peke do štiri tone kruha na uro (3940 kg/h).

V Gostol-Gopanu so madžarskemu kupcu že avgusta dobavili prvo od dveh popolnoma avtomatiziranih pekarskih linij, ki vključuje 60 metrov dolgo ciklotermično tunelsko peč na granitne plošče. Obe liniji, ki so ju razvili in izdelali v novogoriškem podjetju, bosta madžarskemu pekarskemu obratu omogočili peko do 90 ton kruha dnevno.

S poslom, vrednim sedem milijonov evrov, Gostol-Gopan še dodatno utrjuje svoj položaj na globalnem trgu ponudnikov celovitih rešitev za proizvodnjo kruha in pekovskega peciva.


Najbolj brano