Bistričanom primorski derbi

Medtem ko so najboljši ženski balinarski klubi že zaključili s prvim delom prvenstva, so moški superligaši šele resno začeli z novo sezono. V soboto je bil odigran nepopoln drugi prvenstveni krog.

Pivške balinarke, jesenske prvakinje
Pivške balinarke, jesenske prvakinje 

V zadnjem oktobrskem tednu so bile odigrane še nekatere zaostale tekme v prvi ligi za članice, a je bilo že pred tem jasno, da bo jesenska krona pripadla moštvu Pivka Oro Met. Zasedba Tonija Trobca je v sedmih jesenskih krogih nanizala šest zmag ter si zagotovila dve točki naskoka pred kobjeglavskim Agrochem Hrastom in Desklami, medtem ko idrijski Kolektor in ljubljanski Krim pred spomladanskim nadaljevanjem zaostajata že za štiri točke.

V moški superligi so v soboto popoldne odigrali nepopoln drugi krog, saj je bila tekma med Agrochem Hrastom in Postojno prestavljena zaradi epidemioloških ukrepov. Najvišjo zmago je slavila Ilirska Bistrica, ki je na čelu z odličnima tekačema Martinom Zdaucem in Andrejem Kastelicem visoko ugnala oslabljeno Marjetico Koper. Za remi Zabič na gostovanju pri Velenju Premogovniku je bil najbolj zaslužen Timi Ličan s šestimi osvojenimi točkami, trenutno vodilna škofjeloška Trata pa je bila na domačem igrišču prepričljiva proti ljubljanskemu Krimu.


Najbolj brano