Praznična okrasitev v Kopru bo podobna lanski, prižig lučk bo konec novembra

V koprskem mestnem jedru je te dni že opaziti delavce, ki nameščajo novoletno svetlobno okrasje, ki bo precej podobno lanskemu. Letos bo žarelo tudi v novem parku na Muzejskem trgu. Prižig novoletnih lučk je predviden 27. novembra.

Te dni delavci koncesionarja Javne razsvetljave Ljubljana po 
Kopru že nameščajo novoletne lučke.  Foto: Biljana Pavlović
Te dni delavci koncesionarja Javne razsvetljave Ljubljana po Kopru že nameščajo novoletne lučke.  Foto: Biljana Pavlović

KOPER > Delavci koncesionarja Javne razsvetljave Ljubljana bodo najprej okrasili debla dreves in namestili manjše svetlobne elemente, nato pa se lotili okraševanja mestnih trgov in svetlobnega tunela na Pristaniški ulici.

V občinski upravi napovedujejo, da bo letošnja novoletna okrasitev mesta z nekaj manjšimi prilagoditvami precej podobna lanskoletni: “Obsegala bo več kilometrov utripajočih svetlobnih verig, svetleče elemente z živalskimi motivi in pravljične figure različnih oblik ter umetniške svetlobne instalacije v toplih in hladnih odtenkih, ki bodo mestnim ulicam in trgom nadeli praznično podobo.”

V Hlavatyjevem parku pri tržnici bo znova zaživel žareči “živalski vrt”, Carpacciov trg bo krasila zlata oljka, utrdba Bastion pa se bo tudi letos spremenila v veliko darilo s svetlečo rdečo pentljo. Tudi vsa krožišča ob vhodu v mesto bodo okrašena s tematskimi unikatnimi elementi.

Čevljarsko in Kidričevo ulico bo razsvetljevalo utripajoče zvezdnato nebo, Verdijevo ulico in razgledišče nad Bastionom pa viseče svetleče krogle. Nespremenjena ostaja tudi osvetlitev Titovega trga s kočijo in svetlečima kroglama, na Prešernov trg pa se vrača angleški napis I love Koper. Svetlobni jelenček bo našel svoj prostor ob Kardeljevi ploščati, prav tako 15-metrsko novoletno drevo s skoraj 30 tisoč lučkami in svetlobno verigo.

Praznični videz mesta bo letos dopolnila še okrasitev novega parka nad Muzejskim trgom. Na občini pravijo, da so zanjo v proračunu predvideli nekaj manj kot 50 tisoč evrov ter dokupili skoraj deset metrov dolgo svetlečo zvezdo repatico in več deset svetlobnih krogle, ki bodo krasile krošnje dreves. Dodatnih 180 tisoč evrov bo občina kot vsako leto namenila za montažo in demontažo novoletnih okraskov.

S prižigom prazničnih luči 27. novembra se bo začel tudi program Fantazime, ki bo trajal do novega leta.


Najbolj brano