Dr. Aleksander Zadel: “Danes znanstveno dejstvo izenačujemo z mnenjem”

Pandemija je naplavila dogodke, ki smo jim državljani v naši mladi državi bolj ali manj priča le ob izrednih dogodkih. Na to, ali so protesti zgolj posledica koronskega obdobja ali del širšega družbenega dogajanja, odgovarja specialist klinične psihologije dr. Aleksander Zadel.

Dr. Aleksander Zadel Foto: Jaka Jeraša
Dr. Aleksander Zadel Foto: Jaka Jeraša

So protesti, ki smo jim priča skozi ves čas epidemije, le posledica trenutnih razmer ali širšega dogajanja v družbi skozi daljše obdobje? ...

Komentar novinarja

Veronika Rupnik Ženko

Ujeti v mehurček prepričanj

Prepričanja so trdovratna stvar. In prepričati prepričane, da se motijo, je zahtevno početje. Zato ker pri prepričanjih ne gre za moč argumentov in znanja, temveč moč (lažnih) informacij, ki jih želimo slišati ali prebrati, ker pač potrjujejo naše prepričanje, in ki nam jih socialna omrežja tudi vztrajno servirajo. Če torej na podlagi določenih raziskav predpostavimo, da je opredeljenih anticepilcev z jasno agendo med približno deset in 15 odstotkov, potem lahko sklepamo, da velik delež preostalih ...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 5% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano