Stare pekarne ni več, kmalu bo zrasel supermarket

Stare Mlinotestove pekarne v Sežani, v bližini Spara ob cesti za Vrhovlje, ni več. Na njenem mestu namerava Mercator zgraditi nov supermarket. Sedanji market sredi Sežane bo tudi po odprtju novega vsaj še nekaj časa ostal.

Pred nekaj tedni je stavba stare pekarne še stala, zdaj je le še kup 
ruševin. Na njenem mestu bo Mercator zgradil nov supermarket.  Foto: Marica Uršič Zupan
Pred nekaj tedni je stavba stare pekarne še stala, zdaj je le še kup ruševin. Na njenem mestu bo Mercator zgradil nov supermarket.  Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > Stavba nekdanje Mlinotestove pekarne v Sežani na naslovu Cesta na Lenivec 3 je po 45 letih - zgrajena je bila leta 1976 - te dni padla pod bagri, od nje je ostal le kup odpadnega gradbenega materiala.

Na njenem mestu bo Mercator zgradil nov supermarket. Kdaj bodo začeli z gradnjo, nam iz Mercatorja niso odgovorili. Sporočili so samo, da je zemljišče v njihovi lasti, in potrdili, da na tej lokaciji predvidevajo izgradnjo supermarketa, za katero “urejamo projektno dokumentacijo in vsa potrebna dovoljenja”.

Zemljišče, ki je skoraj povsem skrito za drevjem in sega do Mitolovega parkirišča, je veliko 3712 kvadratnih metrov. Mercator ga je kupil od ajdovskega Mlinotesta, ki je imel tu pekarno. Te že nekaj let ni več in od tedaj je 1475 kvadratnih metrov velika pritlična stavba, ki je bila sicer v slabem stanju, samevala in propadala.

Trgovina sredi Sežane za zdaj ostaja odprta

Kako velik delež parcele bo Mercator pozidal in kako velik bo supermarket, v Mercatorju še ne razkrivajo. Zagotovo pa bo večji od sedanje Mercatorjeve trgovine sredi Sežane, ki meri le 726 kvadratnih metrov in je pogosto pretesna za kupce, pa tudi za zaposlene.

Čeprav bo nov supermarket od sedanje trgovine oddaljen le dobrih 300 metrov, Mercator sedanjega marketa - vsaj še nekaj časa - ne namerava zapreti: “Trgovino bo ostala odprta tudi po izgradnji novega supermarketa, potem pa se bomo odločali za nadaljnje korake,” pravijo.

Mercator je pred časom v Sežani že imel dve trgovini - poleg sedanje pri pošti še market na Bazoviški cesti, ki ga je kupil od Emone. Vendar je trgovino v njej že pred leti zaprl, stavbo pa decembra lani prodal sežanskemu podjetniku Davidu Kobalu.


Najbolj brano