Primorci so pobrali skoraj vsa odličja

Najboljše slovenske balinarke in balinarji so se pred dnevi borili za državne naslove. Članice so se potegovale za odličja v hitrostnem in natančnem zbijanju, člani pa v igri posamezno. Prednjačili so primorski predstavniki, ki so tekmecem prepustili zgolj drobtinice.

V igri posamezno je slavil  Klemen Sosič (Skala Sežana,  v sredini), levo je drugi na državnem 
prvenstvu  Mitja Kragelj (Postojna), desno pa  tretji,  Gregor Korošec (Marjetica Koper). Foto: BZS
V igri posamezno je slavil Klemen Sosič (Skala Sežana, v sredini), levo je drugi na državnem prvenstvu Mitja Kragelj (Postojna), desno pa tretji, Gregor Korošec (Marjetica Koper). Foto: BZS

BISTRICA PRI TRŽIČU, CERKNICA > V Bistrici pri Tržiču so moči merile članice in mladinke v hitrostnem in natančnem zbijanju. Pri članicah je zlato v natančnem zbijanju osvojila Tanja Marc (Agrochem Hrast), pred Tadejo Petrič (Pivka Oro Met) in Saro Jenčič (Krim Ljubljana). “Ta naslov ni samo moj, temveč pripada vsem v klubu, predvsem pa trenerju Valterju Švari, ki vlaga veliko truda v delo z nami,” je po prvi lovoriki za žensko selekcijo kobjeglavskega kluba povedala nova državna prvakinja. V hitrostnem zbijanju je še sedmo zaporedno lovoriko osvojila Idrijčanka v dresu ljubljanskega Krima Nina Volčina, pred Tadejo Petrič (Pivka Oro Met) in Petro Pivk Lukančič (Kolektor Idrija). Tudi v mladinski konkurenci so prednjačile Primorke, saj je v natančnem zbijanju slavila Janja Roj (ŠB Korte Izola) pred Rebecco Martulaš in Aneto Fidel (obe Pivka Oro Met), v “brzincu” pa je slavila Iva Guštin (Agrochem Hrast) pred Rebecco Martulaš (Pivka Oro Met) in Lauro Fermo (ŠB Korte Izola).

V Cerknici in na okoliških baliniščih se je 42 članov borilo za naslov državnega prvaka v igri posamezno. V izredno razburljivem finalu je po dodatnem obratu z zadnjo približano kroglo slavil Klemen Sosič (Skala Sežana), ki je z 8:7 premagal Mitjo Kraglja (Postojna), bron pa je pripadel Gregorju Korošcu (Marjetica Koper), ki je bil v malem finalu s 13:4 boljši od Slavka Petroviča (Logatec). “Zelo zadovoljen sem z rezultatom, saj pred začetkom nisem imel visokih ambicij. Finale je bil izredno napet. Vsaka krogla je bila zelo pomembna. Tekmec je odigral odlično tekmo, v odločilnih trenutkih pa sva si oba privoščila nekaj napak. Finale bi moral zaključiti v svojo korist še pred dodatnim obratom, a je bila na koncu najbolj pomembna zmaga,” je dejal Sosič.


Najbolj brano