Več ranjenih v streljanju sredi Trsta

Trst se je prebudil z neverjetnim prizorom streljanja sredi mesta. Malo pred 8. uro je pokalo v Ul. Carducci, pri Ul. sv. Frančiška, kjer naj bi več ljudi bilo vpletenih v nasilno dejanje, poroča Primorski dnevnik. Poleg strelnega orožja naj bi storilci uporabili tudi kovinske palice.

Neznanci so se baje pripeljali z belim avtomobilom audi s koprsko 
registrsko tablico, izstopili in začeli streljati. Foto: FOTODAMJ@N
Neznanci so se baje pripeljali z belim avtomobilom audi s koprsko registrsko tablico, izstopili in začeli streljati. Foto: FOTODAMJ@N

TRST > Morda je šlo za obračunavanje, vendar gre zaenkrat le za hipoteze. Neznanci so se baje pripeljali z belim avtomobilom audi s koprsko registrsko tablico, izstopili in začeli streljati.

Ranjenih je bilo sedem oseb, pet so jih prepeljali v katinarsko bolnišnico. Dve ranjeni osebi so prepeljali v tržiško bolnišnico, njuno zdravstveno stanje naj ne bi bilo zaskrbljujoče.

Medtem se vse bolj uveljavlja hipoteza, da je v divjem obračunavanju, med katerim so poleg strelov leteli tudi stoli in drugi predmeti, udeleženci pa so uporabljali tudi kovinske in bezbolske palice, šlo za obračunavanje med skupinami tujih delavcev, po prvih podatkih kaže, da gre za državljane Kosova in Albanije. Do hudega prepira naj bi prišlo ravno zaradi delovnih nesporazumov.

Dva od udeleženih, ki sta pobegnila, je policija ustavila pri Moščenicah, bežala sta v smeri Benetk. Aretaciji naj bi se upirala. V njunem vozilu naj bi našli orožje.


Najbolj brano