244 dni

Slovenska tiskovna agencija (STA) že 244 dni opravlja javno službo brez plačila s strani Vlade Republike Slovenije. Osem mesecev agonije, trpinčenja, nagajanja s ciljem, da se zlomi in podredi javni medij s strani tistih, ki so jih polna usta (ne pa tudi roke) državotvornosti. Stiskanje javne radiotelevizije pa prihaja v sklepno fazo. Najprej odstaviti direktorico televizije. Potem zamenjati urednike in urednice. Zatem zamenjati novinarje in novinarke. Spremeniti program in ga uskladiti po nareku politike. Potem pa bo treba zamenjati ljudstvo. Tistim še nepokorjenim in glasnim zaračunavati denarne kazni. Potem določiti območja, kamor to isto ljudstvo ne bo smelo. Ker si domnevno ne zasluži, da bi na teh mestih bilo.

Kaj pa potem? Celo državo spremeniti v varovano območje, kamor bodo lahko vstopali samo tisti, ki so tiho in ki imajo, po možnosti dokazljivo s QR kodo, pravo krvno sliko. Ki se najmanj pet generacij niso mešali s kakšnimi tujimi elementi. Da bo stvar videti lepo, je treba spremeniti imena in priimke. Pa spremeniti zgodovino. Posebej pa se lotiti žensk. Tistih, ki so glasne in histerične. Pa da ne pozabimo tujcev. Tistih, ki bežijo, ne da bi se borili. In hodijo k nam samo zato, da bi tukaj lenuharili in posiljevali. Da ne bo pomote. Vse to, kar sem napisala, lahko preberete na družbenih omrežjih.

Obstajajo ljudje, ki imajo na svoji strani najmočnejše orodje: razum in pogum. In proti temu nobena propaganda, nobena represija, nobeno blatenje nima učinka.

Nekateri gredo še naprej v detajle. Kaj vse bi storili, če bi imeli možnost. To so tisti, ki jim je ta država podelila status društva v javnem interesu na področju kulture. Se opravičujem, status jim je podelilo ministrstvo za kulturo z ministrom za kulturo na čelu, ki meni, da gre za tradicionalne vrednote, ki jih je potrebno podpirati. Med te tradicionalne vrednote sodijo poveličevanje Hitlerja, nacizma in fašizma, sovraštvo do tujcev, istospolnih, levičarjev, kulturnikov in tako naprej. Vseh, ki po njihovem mnenju živijo od javnega denarja in nič ne delajo.

Od česa pa živijo politiki? Posebej tisti, ki so že celo svoje profesionalno življenje v politiki? Od javnega denarja. No, razen tistih, ki svojo javno funkcijo jemljejo za sprejemanje finančnih odpustkov. Kot da bi javna blagajna bila bankomat, na katerem za izplačilo potrebuješ strankarsko pin kodo. 244 dni ni plačila za delo STA. V tem času pa se strankarska propaganda širi kot delta različica virusa. Vsak dan vznikne kakšen nov medij ali pa se na uredniško mesto kakšnega že obstoječega medija ustoliči tisti, ki ve, kaj in kako mora početi. Kakšna cenzura neki! Takšni strankarski medijski vojaki berejo misli svojim nadrejenim. Nanje sploh ni treba več pritiskati. Taki ne potrebujejo storitev STA. Zvesto sledijo tistemu, kar objavlja Edini. In glej ga zlomka. Kljub vsem možnim oblikam utišanja in ustrahovanja neposlušnih še zmeraj obstajajo ljudje, ki so pripravljeni tvegati za to, da govorijo resnico. In bodo to počeli, dokler bo potrebno. Lahko lažete, zmerjate, grozite, nasploh svinjate ... A obstajajo ljudje, ki imajo na svoji strani najmočnejše orodje: razum in pogum. In proti temu nobena propaganda, nobena represija, nobeno blatenje nima učinka. Prav nasprotno: takšnih ljudi nikoli ne boste utišali.


Preberite še


Najbolj brano