Čudežna bitja so zaživela sredi gozda

V gozdiču pred Cerovljami, pri Adventure parku, so v soboto med drevesi in grmovjem zaživela čudežna bitja. K projektu Energija krajev - Festival vetra in kamna, za katerim stoji združenje Casa C.A.V.E. (Contemporary Art Vižovlje Europe), so se pridružili umetniki tržaške Skupine Gruppo 78, ki so iz naravnih materialov, pravzaprav teh, ki jih je najti v gozdu, ustvarili čudežne živali.

V gozdu je mogoče srečati tudi srnjaka iz korenin in vejevja. Foto: FOTODAMJ@N
V gozdu je mogoče srečati tudi srnjaka iz korenin in vejevja. Foto: FOTODAMJ@N

CEROVLJE > Paola Pisani je po gozdu “posadila” glineno cvetje in na glinenih tablicah delila informacije o gozdnih rastlinah in drevesih.

Gnezdom oziroma simbolom doma in zaščite, mikrokozmosu domačih čustev se je s prepletanjem vej posvetil Pierpaolo Ciana, medtem ko je Cecilia Donaggio Luzzatto Fegiz s kamenjem in vejevjem ustvarila ogromno fosilno okostje domišljijske živali - take, ki bi jo lahko pri nas srečali morebiti v prihodnosti -, ki združuje prvine kita, plazilca in ptiča. Mladi umetnik Rodolfo Liprandi pa je v gozd postavil mogočnega srnjaka iz korenin in vejevja. Pa še koze ali polže je bilo mogoče srečati med drevjem.

Sledila sta živalski performans Selvatici, za katerega je poskrbel Alessandro Chittaro, in prvi ustvarjalni sprehod pod pobočjem Grmade “po poti ovac”. Naravoslovna vodička Alice Sattolo je udeležence pospremila tudi na degustacijo domačih dobrot na kmetijah Bombus in Antonič. Na kmetiji Juna v Nabrežini pa je v nedeljo tržaški novinar in pisatelj Pietro Spirito predstavil svojo knjigo Gente di Trieste.


Najbolj brano