Požar se je vnel v košu za smeti

Vse kaže, da je požaru, ki se je minulo sredo vnel v občinskih prostorih na Gortanovem trgu 15, kjer domuje kolektiv Neodvisnega obalnega radia (NOR), botrovala malomarnost.

Zaradi dima in saj so prostori, v katerih je deloval Neodvisni obalni 
radio, uničeni. Foto: NOR
Zaradi dima in saj so prostori, v katerih je deloval Neodvisni obalni radio, uničeni. Foto: NOR

KOPER > Minulo sredo zvečer je ekipa NOR po končanem delu okrog 21.15 zapustila prostore na Gortanovem trgu 15, kjer domuje od lanskega oktobra, ko jih je dobila v najem od Mestne občine Koper. “Le 20 minut zatem se je tja vrnila sodelavka, ki je pozabila polnilec za telefon, in opazila, da se iz prostorov kadi,” je povedal direktor zavoda NOR Toni Bračanov.

Studio je uničen

Čeprav so gasilci požar hitro pogasili, je zaradi dima in saj v prostoru nastala velika materialna škoda. “Izgubili smo računalnike, monitorje in del studijske opreme. Studio je uničen. Dim se je razširil na skupni hodnik in v zgornje nadstropje, obnoviti bo treba omet, električno napeljavo, sanirati parket, zamenjati okna ter vrata,” je naštel Bračanov.

Tako parket kot ometi so potrebni prenove. (foto: NOR)

V upravi koprske občine, ki je lastnica prostorov, dogodka še ne komentirajo, saj uradno še niso seznanjeni z vzrokom požara, odgovor, ki smo ga prejeli iz koprske policijske uprave, pa ne pušča dvomov: “Policisti so opravili ogled kraja in ugotovili, da je najprej zagorelo v košu za smeti. 29-letnik je tako utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.”

Uničen studio Neodvisnega obalnega radia (foto: NOR)

V pepelniku je očitno še tlelo

Po njihovih ugotovitvah je osumljeni približno ob 21.15 v pisarni stresel cigaretne ogorke iz pepelnika v koš za smeti in zapustil prostore. “Najprej je zagorelo v košu, zatem pa se je ogenj razširil na pisarno in hodnik. S tem je osumljeni ogrozil splošno varnost ljudi in premoženje, saj je prišlo do požara v objektu, v katerem se nahaja več pisarn, objekt pa je v strnjenem delu centra naselja Koper in se drži drugih objektov,” pojasnjujejo v Policijski upravi Koper. Po njihovih navedbah materialna škoda po nestrokovni oceni znaša približno 5000 evrov.


Najbolj brano