Ovčji sir, poslastica iz Posočja
Kulinarika
21. 08. 2021, 06.00
, posodobljeno: 21. 08. 2021, 10.32
Začetki sirjenja v Zgornjem Posočju segajo daleč v preteklost, verjetno v sam začetek poselitve, saj so ljudje vselej radi imeli ob sebi kako molzno žival, najpogosteje drobnico. Legenda pravi, da jih je sirjenja navadil hudič. Pa ne zastonj ...
Ljudje so ga ujeli, ker so jim presedale njegove vragolije, zato so mu naložili, da jih mora kaj pametnega naučiti, preden ga spustijo. V upanju na ponovno ...
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop
1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob.
Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.