Čof v Sočo, potem pa k mladini na pijačo

Vročinski valovi imajo tudi dobre strani, saj jim uspe ogreti gorske reke do te mere, da postane celo mrzla Soča znosna za plavanje. Zaživijo tudi lokali ob rekah, med drugim v Kanalu in Desklah.

Kanalci so si tudi letos  omislili montažni bar neposredno ob Soči.

 Foto: Ambrož Sardoč
Kanalci so si tudi letos omislili montažni bar neposredno ob Soči.  Foto: Ambrož Sardoč

KANAL, DESKLE > Plažni bar ob Soči pod gasilskim domom v Kanalu že leta postavlja mladinski klub. “Tokrat je narejen na dveh ravneh,” je povedal predsednik Tine Drekonja in dodal, da ker je lani narasla reka odplavila dele lokala, ki je v osnovi lesena konstrukcija, so ga morali popravljati. Terasa bara je zdaj dvignjena, po besedah Drekonje je vse narejeno iz rabljenih palet. Naredili so tudi splav za prečkanje reke, čeprav nima optimalnega pristana na desnem bregu.

Lokal je klub odprl 3. julija, če bo vreme ugodno, bo obratoval še septembra. “Tudi med tednom se nabere obiskovalcev, prihajajo od drugod, k nam zahajajo turisti, nastanjeni v kampu, od koder se vidi plaža,” je povedal. Pred dobrim tednom dni so imeli v sklopu bara koncert, publika je sedela za mizami. Verjetno bo še kak podoben večer, klub pa namerava pripraviti tudi turnir nogometa na pesku (na igriščih v Kanalu) in društveni turnir skokov v vode s skakalnice nedaleč stran od plavališča. Techno obarvanega Summer Partyja pa najbrž spet ne bo.

Tine Drekonja

predsednik Mladinskega kluba Kanal

“Tudi med tednom se nabere obiskovalcev, prihajajo od drugod, k nam zahajajo turisti, nastanjeni v kampu, od koder se vidi plaža.”

Podobno v lokalu pod mostom čez Soči v Desklah letos ne bi koncertov. Vse so pokvarili ukrepi proti covidu. Bar, ki je kot kanalski narejen iz palet, so mladi odprli 25. junija. Nudijo pijačo in v senci, podobno kot lani smejo to početi še ves september. Pred kratkim so ravno dokončevali urejanje igrišča za odbojko na mivki ob reki, morali so ga narediti na novo, ker so narasle vode Soče pesek prejšnjega odplavile.


Najbolj brano