Nogometaši Primorja se v novi sezoni nočejo več otepati dna lestvice

Konec meseca se začenja nova sezona tudi v drugi slovenski nogometni ligi. Ajdovci se nadejajo, da ne bo tako stresna kot zadnja, ko so si šele v končnici priigrali obstanek.

Nogometaši Primorja (v rdeče-črnih dresih) bodo novo drugoligaško sezono odprli doma proti Rogaški. Foto: Primož Brecelj
Nogometaši Primorja (v rdeče-črnih dresih) bodo novo drugoligaško sezono odprli doma proti Rogaški. Foto: Primož Brecelj

AJDOVŠČINA > Verjetno so si ljudje v klubu in okoli njega predstavljali, da bo vrnitev v drugoligaško druščino vendarle nekoliko lažja. Kot se je izkazalo, pa je težko povleči voz po nakopičenih porazih. Najprej so poskušali z igralskimi osvežitvami, nato še s trenerskimi. Borivoje Lučić je Primorje popeljal do obstanka, v novi sezoni si želi predvsem mirnejše plovbe. Večja uravnoteženost na igrišču naj bi prinesla tudi rezultatsko stabilnost oziroma manjše odklone.

“Strah veže noge in sproža neustrezne odzive na igrišču. Prerez pretekle sezone je pokazal, da imamo moštvo, ki zna igrati, a na tekmi vse prevečkrat izgubi rdečo nit, če ga rezultat ne nagradi. Ko nismo izkoristili priigranih priložnosti, smo zanemarili obveznosti v defenzivnem delu in tekmecem odprli pot do gola. Posledično je bilo precej nihanj, ki so se odražala v rezultatu,” je povedal Lučić, ki meni, da bi lahko bila ekipa po prihodu novincev v letošnji sezoni na zelenici bolj kompaktna v obeh fazah igre.

Manj trpljenja na igrišču in manj trpljenja na tribunah, je Lučićevo vodilo.

Rdeče-črni dres Primorja, kjer v novi sezoni ne bo Jake Kuraja, Leona Kodermaca, Janija Curka, Žana Lebana in Mirka Mutavčića, so oblekli Rok Bužinel, Franci Perko, Belmin Bobarič, Luka Jakopović in Mateo Itrak. Z izjemo Bužinela gre za pretežno defenzivno usmerjene igralce.

Ob mladostni zagnanosti bodo poskušali poskrbeti za novo energijo. Z dobljenimi dvoboji in osvojenimi drugimi žogami naj bi bila tudi ajdovska podoba drugačna. Manj trpljenja na igrišču in manj trpljenja na tribunah, je Lučićevo vodilo. Ajdovski trener, ki se nadeja, da bodo okrepili vrste še z enim napadalcem, vendarle meni, da lahko potegnejo marsikaj koristnega tudi iz pretekle sezone.

“Nobenemu novincu v višjem razredu ni lahko, kar je potrdil razvoj dogodkov pretekle sezone tako v prvi kot v drugi ligi, kjer so razmerja moči nepredvidljiva. Zadnji podprvak Krka je denimo ostal brez vrste pomembnih nogometašev, a prometno je bilo tudi v obratni smeri. Tudi naš prvi tekmec Rogaška je prevetril igralski kader, pri čemer nikoli ne veš, kdo od kopice novincev iz sosednje Hrvaške bi lahko pomenil dodano vrednost,” je povedal trener Primorja, ki ga po domačem uvodu s povratniki v drugo ligo čaka gostovanje v Beltincih in primorski obračun z Dekančani v Ajdovščini.


Najbolj brano